“Очі вилазили, в роті наче вата, тиск під 200”: екс-голкіпер Динамо – про контузію в бойових діях

Екс-голкіпер Динамо і Дніпра, а також колишній президент ПФЛ Святослав Сирота розповів, як отримав контузію.

«Ми були на позиції. Певна кількість людей була на вогневій точці. Я стояв на тапіку в бліндажі. Мені передають стан, я кажу, що ми змінюємось. Розпочався артобстріл – міни, танки… Ну і прилетіло в окоп. Я навіть не почув. Така блискавка – тинц, і «поплив». Навіть звуку не чув. Я не зрозумів нічого. Ходив як п’яний, очі вилазили. Сидів у бліндажі – і прилетіли.

Відчуття? Просто «поплив», як в уповільненому зніманні. Мовлення стало уповільненим, так ніби вата в роті. Коли йшов, пару разів впав. Мені давали пігулки, роздягли, ротний приніс апарат для вимірювання тиску. Майже 200. Очі вилізають. Пролежав до наступного дня. Евакуація була дуже складною. Хлопець, який зробив її – герой. У цей час були штурмові дії, артобстріли.

Нас вивозили на БТРі. Хлопець вивозив нас городам, збивав стовпи, дерева. Виїхав, потім траса на Гірське, яка обстрілюється. Вся у воронках. А місця вже не було, мене поклали на броню. Нема було чим пристібнутись. Я вважаю, що він зробив подвиг. «Беха», яке їде – це вже ціль. Він зробив подвиг”, – сказав Святослав Сирота.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *