Вихованець Шахтаря вступив до лав ЗСУ

Шахтер

Вихованець «Шахтаря» Микита Федотов повідомив, що перейшов з територіальної оборони до Збройних сил України.

– Змінилося абсолютно все. Життя поділилося на «до» і «після». Десь через тиждень після нашої з тобою розмови я перевівся у Збройні сили України. Усе заграло новими барвами. Інший розпорядок, інший стиль життя. Доводиться нелегко.

– Як тепер виглядає твій день?

– На базі – тренування. Прокидаєшся, ранкова пробіжка, бруси, турнік. Потім – перепочинок. А далі – робота зі зброєю. Увечері – знову тренування. Буває, їдеш на завдання, кілька днів без зв’язку. Зрозуміло, всього розповісти не можу.

– У ЗСУ перейшов за власним бажанням?

– Сам пішов. Міг поїхати, як багато інших – і в Іспанії були варіанти продовження кар’єри, і всюди. Це, звісно, вибір кожного. Але для себе прийняв рішення залишитися. Вважаю, що кожен чоловік у нашій країні повинен чимось допомагати. Не обов’язково брати в руки зброю – можна займатися волонтерством, наприклад. Або навіть банально йти працювати, щоб підтримувати економіку країни. Але не виїжджати, не сидіти перелякано в кутку.

– Твій батько – професійний військовий. Несете службу поруч?

– Ми не в одному місці, але поруч. Робимо все, що можемо. Все, що в наших силах.

– У лютому ти ловив дезертира. З того часу екшну побільшало?

– Як і в житті кожного воїна. Коли потрапляєш під обстріл, коли над тобою літає авіація – це такий екшн, що передати неможливо. Завжди страшно, але потрібно долати свій страх і залишатися собою, наскільки це можливо. Зберігати холодну голову і виконувати поставлене завдання, – сказав Федотов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *