Ігор Циганик зізнався, що про війну дізнався від головного тренера СК Дніпро-1

Відомий спортивний журналіст України Ігор Циганик розповів про те, як дізнався про початок війни з боку Росії.

“Війна мене застала вдома 24 лютого. Зранку мені прийшло СМС від головного тренера Дніпра-1 Ігора Йовічевіча: «Ти де? Ти чуєш теж саме, що і я?». Я трохи розгубився і не зрозумів, що сталося. Діти у цей час спали. Я зателефонував Йовічевічу, він каже: «Я зараз у підвалі, лунають вибухи». 

Вже через п’ять хвилин мені подзвонили друзі і стало відомо, що розпочалася війна. Я відразу почав писати повідомлення знайомим. Розбудив сім’ю, хотів, щоб вони швидко виїхали із Києва у безпечне місце.

Також мені подзвонив Андрій Шевченко: «Ігоре, у вас що, війна? У мене родичі під Києвом. Ти як?». Я кажу: «Нормально. Збираю сім’ю, щоб виїхали у Львів. Я прийняв рішення залишитись у Києві». 

Я ніколи не міг уявити, що таке може статись. У мене навіть до сьогоднішнього дня це не вписується в голові. Я розумів, що ситуація напружена останні кілька тижнів, але не вірив у повномасштабне вторгнення. Думав, що нас просто лякають. Нам не звикати.

Якби я міг уявити таке, то відправив би сім’ю до Львова значно раніше. В перший день війни вони навіть не змогли виїхати. За п’ять годин проїхали триста метрів, розвернулись і поїхали назад. Такі були затори при виїзді з Києва. Лише на наступний день вночі вони змогли проїхати блокпости. Вже була введена комендантська година, багато людей боялися їхати вночі, але моя сім’я встигла проскочити і через 19 годин була у Львові”, – сказав Ігор Циганик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *