“30 годин їхав до Молдови”: Паулу Фонсека розповів, як покидав Україну

Колишній тренер Шахтаря Паулу Фонсека 24 лютого, в день коли почалась війна з боку росії, знаходився в Києві. В коментарі італійській пресі він розповів, як саме виїзджав з України.

«Все це було кошмаром. Це було 24 лютого, і о 10 ранку я мав поїхати з сім’єю до Португалії, коли о 4:30 ранку ми почули, як упали перші бомби. Ми злякались. Мій друг Срна (директор “Шахтаря”) запросив мене до готелю “Опера”, де була його команда.

Ми сховалися в бункері. Був Де Дзербі, були бразильські гравці зі своїми сім’ями. Діти спали на підлозі у спальних мішках. Нам було страшно.

Потім моє посольство організувало мікроавтобус, і ми трьома сім’ями поїхали до Молдови. Це була страшна подорож. Тридцять годин без зупинок, іноді зі швидкістю 5 км/год, коли над головами пролітають літаки. Всюди блокпости, а люди довкола не могли знайти не їжі, ані бензину.

Тільки коли я прибув на кордон із Румунією, я певною мірою зміг розслабитися. Моя дружина весь час плаче, бо маємо друзів і родичів по всій Україні. Тепер через свою федерацію я став послом світу і ми прагнемо знайти житло, роботу та школу для біженців“, – сказав Паулу Фонсека.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *