“Це зґвалтування всього українського футболу”: клуб Першої ліги звинуватив суддів в тому, що вони симпатизують Металісту

Минулими вихідними в рамках 5-го туру Першої ліги в Харкові Металіст здобув перемогу над Оболонню (3:0). Київський клуб залишився незадоволений судівством. Сьогодні у фейсбук-пабліки “пивоварів” з*явився офіційний лист на адресу Андрія Павелка (президента УАФ) та президента ПФЛ.

“Шановні Андрію Васильовичу та Олександре Валентиновичу!

​​Те, що відбулося 22 серпня 2021 року у матчі 5-го туру Чемпіонату ПФЛ України між командами ФК “Металіст” (Харків) та ФК “ОБОЛОНЬ” (Київ) за допомогою арбітра Серпутька Г., який на 1-й хвилині поставив сумнівний пенальті у наші ворота, а такожупереджено трактував епізоди на користь команди суперника впродовж усієї гри, ми розцінюємо як зґвалтування не тільки футбольного клубу “ОБОЛОНЬ”, а й усього українського футболу.
​Люди, які це роблять, впевнені, що не понесуть жодного покарання. І ці процеси у нинішньому чемпіонаті найчастіше відбуваються у матчах за участі ФК “Металіст”. ​Статистика вражаюча: за п’ять турів Чемпіонату Першої ліги – п’ять пенальті у ворота суперників “Металіста” і чотири вилучення.
​Ми розуміємо, що багато хто чекає на повернення ФК “Металіст” до вищого дивізіону українського футболу, але ж закликаємо до чесності та дотримання спортивного принципу та моралі. ​Ми, можливо, і не звертались би до Вас з таким зверненням, але цією заявою також хочемо підтримати українських вболівальників, і в тому числі вболівальників ФК “Металіст”, які хочуть бачити чесний футбол, а не суддівське свавілля, яке відбувається на футбольному полі. Вони не бажають, щоб на адресу їхньої улюбленої команди знову лунали непристойні скандування з трибун, подібні до тих, що лунали на адресу колишнього ФК “Металіст”.
​Та записка, яку передали нам вболівальники ФК “Металіст” на підтримку нашого Клубу, надала нам додаткових сил і впевненості в тому, що справжні вболівальники бачать, хто грає в чесний футбол, а хто – ні, і заради таких вболівальників потрібно продовжувати грати в футбол. Закликаємо усі Клуби ПФЛ дотримуватись чесних спортивних принципів та моралі, поважати безпосередніх учасників Чемпіонату та їх вболівальників.
ФК “ОБОЛОНЬ” та його вболівальники мають надію, що Ви, як керівники українського футболу, дасте офіційну, справедливу оцінку тим негативним процесам, які відбуваються в нашому футболі та наведете елементарний порядок у турнірі Першої ліги.
З повагою, ФК “ОБОЛОНЬ”, – сказано в листі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *