Коментатор Setanta Sport: “У Динамо буде свій власний Маріуполь”

Декілька днів тому Динамо віддало в оренду одеському Чорноморцю аж 12 футболістів. Своє бачення щодо цієї ситуації у себе в тг-каналі розписав коментатор Setanta Sport Ігор Бойко.

У Динамо буде свій власний Маріуполь. Динамо офіційно оголосило про створення фарм-клубу на базі Чорноморця. Себто, про перехід 12 футболістів на правах оренди.

Про це говорили давно, хоча сайт Чорноморця молодих динамівців вперто називав гравцям на перегляді. Це, звісно, ганебне явище. Такого не має бути, якщо мова йде про серйозний чемпіонат. Але УПЛ – не дуже вже серйозний чемпіонат.

Більше схожий на Лігу сміху.

Багато хто говорить, що потрібен ліміт на орендованих. Ніби це завадить Маріуполю придбати умовного Бондаренка за 0 гривень, підписати з ним контракт, а потім він за 0 гривень перейде назад у Шахтар, коли потрібно буде. Чи Чорноморець не може оформити цих динамівців як повноцінних гравців, але без жодних економічних прав на них?

Це хіба Динамо та Шахтар не будуть віддавати цих футболістів в такі фарм-клуби. Але їм вигідно ж. Чому відмовлятися? А ще й коли знаходяться ті, хто готовий допомогти.

Навіть якщо говорити про продаж цієї молоді, яка не потрібна, то краще її розкрутити в УПЛ, ніж в молодіжному чемпіонаті. Зарадити можна лише в один спосіб: коли усі інші клуби будуть сильнішими за молодіжні склади Динамо та Шахтаря. А Маріуполь недавно до єврокубків потрапляв.

Це те, з чим боротися неможливо. Не серйозно ж вважати, що Динамо та Шахтареві стане соромно через це?”, – написав він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *