Андрій Ярмоленко висловився про своє повернення і шанси зіграти на Євро-2024

Андрій Ярмоленко

Вінгер Динамо Андрій Ярмоленко розповів про своє повернення на поле та шанси зіграти за збірну України на Євро-2024. Сьогодні гравець вийшов на заміну та зробив результативну передачу у перенесеному матчі 6-го туру УПЛ проти Зорі (3:0).

“Напевно, тренерському штабу видніше, наскільки я готовий. Я тренуюся, віддаю себе в кожному тренуванні, тож коли тренерський штаб побачить, що я достатньо готовий, тоді й поставить в основний склад. Звичайно, для кожного футболіста важливо грати. Через тренування важко набирати форму, потрібна ігрова практика. Але головний тренер вирішує, кому грати”.

“Чи вистачає часу на відновлення між матчами? Так, цілком. Я вважаю, що грати через три дні на четвертий нормально. У нас є багато гравців, тренерському штабу є з кого обирати”.

“Відчуваю підтримку вболівальників. Я вдячний їм, тому що відчував їхню підтримку протягом шести місяців відновлення, вони підходили, бажали якнайшвидшого одужання. Буду намагатися демонструвати свої найкращі якості на футбольному полі”.

“Євро-2024? Якщо в клубі буду показувати той рівень футболу, який буде подобатися головному тренеру збірної, це станеться. Якщо буду грати погано, то не поїду на чемпіонат Європи. Усе цілком зрозуміло. Усе залежить від мене, якщо наберу форму, то дорога до збірної буде відкрита”.

“Для мене важливо, щоб Динамо стало чемпіоном. Особисті рекорди – то другорядне, я ніколи за цими рекордами не гнався. Для Динамо є лише перше місце, і ми граємо лише для того, щоб стати чемпіонами”.

Торік у жовтні Ярмоленко переніс операцію на коліні. Матч з Ворсклою 31 березня став першим для Андрія після тривалої паузи. У поточному сезоні на його рахунку 11 ігор, п’ять голів та два асисти.

Динамо піднялося на третє місце в УПЛ, поступаючись двома очками Шахтарю та Кривбасу. У наступному матчі підопічні Олександра Шовковського зіграють з ЛНЗ 8 квітня.

Збірна України на чемпіонаті Європи-2024 зіграє у квартеті Е з Бельгією, Словаччиною та Румунією. Перший матч команда Сергія Реброва проведе з Румунією 17 червня. Також відкритий продаж квитків на матчі синьо-жовтих на Євро-2024.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *