Роман Яремчук пояснив, за рахунок чого Україні вдалося обіграти Боснію

Роман Яремчук

Форвард збірної України Роман Яремчук підбив підсумки перемоги над Боснією та Герцеговиною (2:1) у півфіналі плей-офф відбору до ЧЄ-2024.

“Боснія та Герцеговина, як і ми, хотіла поїхати на Євро. У них дуже добре організована команда, хороші футболісти. Складний матч вийшов, але добре, що все добре закінчилося. З гарним настроєм повертаємось до Польщі. Знаємо, буде багато українських [вболівальників ], треба їх порадувати. Українцям потрібно трохи позитивного настрою зараз”.

“Вихід на поле в пару до Артема Довбика? Намагався знайти для себе вільну зону. Знав, що є футболісти, які можуть віддати хорошу передачу. Отримав хороший пас, забив. Вийшло фантастично. Хороша кінцівка. Добре, коли все кінчається”.

“Мої функції за гри у два нападника? Вони не змінюються. Ми так само пресингуємо, разом чіпляємося за м’ячі. Мені не звикати, тому що Валенсія грає у два нападника. Почуваюся комфортніше [у моделі] з двома нападниками. Минули ігри у збірній проводив як єдиний нападник. Коли з тобою хороші футболісти, то приємно грати, вигравати матчі та забивати м’ячі”.

“Чи обговорювали це із Сергієм Ребровим? Але він усе знає, йому не треба говорити. Він усі матчі дивиться, має повний аналіз моїх ігор”.

“Це моя робота. Коли виходиш на поле на заміну, треба посилити гру. Вийшло так, що я посилив гру, зробив гольову передачу на Артема. Йому потрібен був цей гол для впевненості. Радий, що він забив. Рухаємося вперед, як команда” .

“Дуже дякую вболівальникам, сумую за ними. Дуже хочеться зіграти в Україні за наших уболівальників. Дякую, що приїхали. Коли ти граєш за збірну, це тільки щоб радувати їх, а також хлопців, які зараз на фронті і тримають оборону. Сподіваюся, вони зараз дуже щасливі. Хочеться тільки зробити їм великий уклін і подякувати, що оберігають нас, мою сім’ю, друзів. Дуже їм вдячний”.

Роман з’явився на полі на 81 хвилині. Через чотири хвилини Яремчук відзначився голом після асиста Юхима Коноплі, а на 88-й хвилині форвард асистував Артему Довбику. Форварда було визнано “Левом матчу” з Боснією та Герцеговиною.

У фіналі відбору команда Сергія Реброва зіграє з Ісландією. Номінально домашній для України двобій пройде у польському Вроцлаві 26 березня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *