Плей-офф відбору на Євро-2024 з футболу: хто може стати суперником збірної України

Збірна України

Добіг до свого завершення груповий етап кваліфікації на Євро-2024. За його підсумками стали відомі збірні, які напряму вийшли до фінального турніру чемпіонату Європи, а також команди, які продовжать боротьбу за потрапляння на континентальну першість у плей-офф.

Серед 12 збірних, які зіграють у плейоф відбору на Євро-2024 завдяки своїм виступам у Лізі націй-2022/23, опинилися і збірна України. Команда Сергія Реброва посіла третє місце у своїй відбірковій групі, пропустивши вперед Англію з Італією, та не зуміла напряму вийти на ЧЄ.

Тепер “синьо-жовтим” для завоювання путівки на майбутній чемпіонат Європи необхідно перемогти двох суперників у плей-офф. Стикові поєдинки відбуватимуться у форматі одноматчевих протистоянь. Ці ігри заплановано на 21 березня (півфінал плейоф) та 26 березня (фінал плейоф) 2024 року.

Імена суперників збірна України дізнається 23 листопада під час жеребкування раунду плейоф. Саме жеребкування визначить, українці змагатимуться у плейоф Шляху А чи Шляху B.

У першому випадку “синьо-жовті” у півфіналі плейоф зіграють з Уельсом, а далі в разі перемоги розіграють путівку на Євро з тріумфатором пари Польща – Естонія.

Якщо ж жереб відправить Україну до Шляху B, то там першим суперником підопічних Реброва стане Ізраїль або команда Боснії та Герцеговини. У фіналі плейоф українців може очікувати зустріч з іншою з цих команд, або Фінляндією, або Ісландією.

Сітка плей-офф відбору на Євро-2024

Шлях А: Польща (1) – Естонія (4), Уельс (2) – Фінляндія/Україна/Ісландія (3)

Шлях B: Ізраїль (1) – Україна/Ісландія (4), Боснія та Герцеговина (2) – Фінляндія/Україна (3)

Шлях C: Грузія (1) – Люксембург (4), Греція (2) – Казахстан (3)

Нагадаємо, жеребкування фінальної частини Євро-2024 відбудеться у грудні 2023 року, а сам турнір – від 14 червня до 14 липня 2024 року прийматиме Німеччина. Збірна Німеччини як господарка турніру без відбору потрапила на континентальну першість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *