“Це кричущий випадок”: легенда Динамо закликав президента УЄФА подати у відставку

Україна – Італія

Збірна України зіграла внічию проти Італії у заключному турі відбору на Євро-2024 з футболу. Цей результат не дозволив “синьо-жовтим” напряму потрапити до фінальної частини першості континенту.

У кінцівці матчу арбітр зустрічі Хесус Хіль Мансано не поставив чистий пенальті у ворота “Скуадри Адзурри” за фол Браяна Крістанте проти Михайла Мудрика.

Легендарний у минулому футболіст і колишній тренер київського “Динамо” Йожеф Сабо прокоментував резонансний епізод. Він зазначив, що в цьому моменті суддя зобов’язаний був поставити пенальті. Фахівець також заявив, що на рішення судді могли вплинути слова президента УЄФА Александера Чеферіна, який до матчу сказав, що “Євро-2024 без Італії стане катастрофою”.

В епізоді з падінням Мудрика був 200% пенальті. Але висловлювання Чеферіна зіграло свою роль. Це несправедливість. Якби таке порушення відбулося за межами штрафного, то суддя зафіксував би його. Мудрик виграв простір у суперника і той його збив. Я дивився багато повторів – це пенальті, без питань. Александер Чеферін повинен подати у відставку. Потрібно запитати, що він говорив суддям і які рекомендації були для них. Навіть якби захисник зіграв рукою, це все одно не захотіли б помічати.

Можна сказати, що в керівництві в Європі залишаються люди, які вирішують, хто повинен проходити далі, а хто не повинен. Це далеко від спортивного принципу. Так не можна, особливо сьогодні, коли Україна знаходиться в такому важкому становищі. Судді явно витягли Італію на чемпіонат Європи. Італійці дають більше? Вони збирають більше глядачів? Чому таке ставлення до України вже не вперше?! Це кричущий випадок“, – наводить слова Сабо 1927.kiev.ua.

Нагадаємо, матч Україна – Італія завершився внічию з рахунком 0:0. Цей результат дозволив “Скуадрі Адзуррі” посісти друге місце в групі і отримати пряму путівку на Євро-2024.

Додамо, що збірна України зберігає шанси потрапити на Євро-2024 через плей-офф Ліги націй. Суперник “синьо-жовтих” в плей-офф стане відомий 23 листопада, коли відбудеться жеребкування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *