Дива не сталося: Україна зіграла внічию з Італією

Сьогодні, 20 листопада, у Леверкузені матчем проти команди Італії збірна України провела завершальний матч групового раунду відбору Євро-2024.

Україна – Італія – 0:0

Україна: Трубін, Миколенко, Забарний, Сваток, Конопля (Тимчик, 86), Степаненко (Піхальонок, 80), Мудрик, Зінченко (Сікан, 86), Судаков, Циганков (Зубков, 80), Довбик

Італія: Доннарумма, Дімарко, Буонджорно, Ачербі, Ді Лоренцо, Барелла, Жоржиньо (Крістанте, 71), Фраттезі, К’єза (Кін, 81), Распадорі (Скамакка, 46), Дзаньоло (Політано, 71)

Для прямого виходу на Євро-2024 колективу Реброва треба була лише перемога. Обидві команди розпочали матч активно. Перший хороший момент створили українці – Доннарумма у падінні зреагував на удар Судакова з-за меж штрафного. Через хвилину дальнім ударом відповів Барелла – сейв Трубіна.

Наступний серйозний момент італійці мали на 29-й хвилині, коли Фратезі виходив віч на віч з Трубіним. Український кіпер впевнено зіграв на виході і нейтралізував небезпеку. Під кінець тайм м’яч повністю відійшов під контроль футболістів Спаллетті, але все завершилось спокійно.

Після перерви “синьо-жовті” вже грали розкутіше. На 65-й хвилині міг забивати Мудрик, але Доннарумма вдало закрив кут.

Надалі час додавав лише нервозності українським гравцям. Комбінувати виходило, але не вистачало останнього пасу. Італія також вдало атакувала, але голів глядаці “БайАрени” так і не побачили.

У компенсований арбітром час Крістанте сфолив на Мудрику в штрафній, але іспанський арбітр Мансано пенальті не дав, навіть не захотів дивитися відеоперегляд матчу.

Гра так і завершилася нічиєю. У обох збірних по 14 очок, але Італія вище завдяки домашній перемозі у першому колі (2:1). Україна зможе вийти на Євро-2024 через матчі плей-оф.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *