УАФ відреагувала на рішення УЄФА допустити до змагань російські команди: офіційна заява

УАФ

Українська асоціація футболу (УАФ) виступила із офіційною заявою на адресу УЄФА.

В УАФ засудили рішення УЄФА щодо повернення на міжнародну арену юнацьких збірних росії (U-17) під нейтральним прапором. В Асоціації наголосили, що не виступатимуть у змаганнях, де учасниками стануть команди з росії.

Ухвалення подібних рішень щодо поступового повернення команд із рф до участі у змаганнях у розпал воєнних дій, які веде російська федерація проти України, є безпідставним та таким, що толерує російську агресивну політику.

Українська асоціація футболу наполягає на збереженні попередніх рішень УЄФА та ФІФА щодо недопущення всіх російських команд до участі в міжнародних змаганнях під егідою даних організацій.

Рішуче закликаємо УЄФА переглянути дане рішення та залишити чинним попереднє рішення про повне відсторонення будь-яких команд із рф від участі в міжнародних змаганнях“.

У лютому минулого року ФІФА та УЄФА не допустили всі російські збірні та клуби до участі у змаганнях під егідою організацій через повномасштабне військове вторгнення росії на територію України. Також ФІФА та УЄФА не призначали офіційних осіб із країни-агресора на міжнародні матчі.

Також в УЄФА заявили, що кримські клуби не мають права виступати у турнірах під егідою російського футбольного союзу. Тимчасово окупованому півострову Криму європейські функціонери встановили статус «особливої зони» у 2014 році.

Президент УЄФА Александер Чеферін стверджував, що російські футбольні клуби та національні збірні росії будуть під баном УЄФА до кінця військових дій в Україні.

Однак Днями УЄФА допустив до міжнародних змагань збірні росії U-17 (юнаків та дівчат) протягом сезону-2023/24. Усі матчі команд проводитимуться без прапора, гімну, національної ігрової форми та не на території росії. При цьому дискваліфікація решти російських збірних залишається чинною.

На рішення УЄФА відреагували у Футбольній асоціації Англії, де ухвалили рішення зберегти свою позицію та бойкотувати матчі з командами з росії, незважаючи на допуск УЄФА.

Рано вранці 24 лютого росія здійснила ракетний обстріл та авіабомбардування більшості українських міст, а потім розпочала повномасштабне військове вторгнення. Війна проти росії триває вже 581-й день.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *