Україна – Англія: слова Сергія Реброва перед матчем

Головний тренер збірної України Сергій Ребров розказав, наскільки для нього є викликом тренувати національну команду під час війни з Росією.

Польща та Англія надали Україні дуже велику підтримку. Ці країни досі підтримують нас у такий складний для України час. Щодо моєї роботи, то я дуже щасливий. Для мене це дуже велика відповідальність. Я радий, що доєднався до збірної України саме в такий складний час.

Не тільки ми з Зінченком поділяємо такі почуття. Кожен гравець нашої збірної постійно думає про Україну. Ми постійно про це говоримо. Ми знаємо, чому ми тут на своєму місці. Тому ще є хлопці та дівчата, які на передовій борються за нашу незалежність. Мені навіть легше, мені не потрібно мотивувати хлопців. Вони чітко знають, за що вони грають. Вони чітко розуміють свою мету. І ми до неї йдемо.

– Ярмоленко готовий завтра зіграти?

– Андрій ще не тренувався у загальній групі. Він займався окремо, подивимося. Він не готовий на 100%. Його є ким замінити. Зараз в збірній України є конкуренція на кожній позиції, я цим задоволений.

– Чому не викликали Маліновського?

Коли ми викликали гравців, у Руслана взагалі не було команди та ігрової практики. Викликали тих гравців, яких викликали. Руслан – це кандидат та член нашої збірної, тому нічого в цьому страшного немає. Зараз він вже має ігрову практику. Вважаю, що він набере форму та повернеться в збірну України.

Ми вже понад рік граємо за межами України, ми змушені грати за таких обставин. Впевнений, що завтра у Вроцлаві буде дуже велика підтримка від українців та поляків, які прийдуть підтримати Україну. Впевнений, що завтра буде хороша атмосфера, а футболісти її відчують.

– Який кадровий стан команди?

– Ви бачили, який кадровий стан. На жаль, Андрій лише почав тренуватися. На жаль, є пошкодження в інших гравців. Але ми викликали 23 гравців, тому їх достатньо.

Такі ж проблеми є й у збірної Англії. Ми повинні поважати суперника, але концентруватися на своїй грі. Попри пошкодження та те, що відбувається, завтра ми повинні показати свою гру.

– В клубній кар’єрі ми вже бачили Зінченка в ролі хибного фулбека. Якого буде його роль у вашій збірній України?

– Завтра побачимо. Я впевнений, що він готовий грати. Він бажає грати. А на якій позиції – побачимо завтра. Він грав і правого, і лівого захисника.

– Чи є якийсь результат, який ви вважатимете задовільним у матчах з Англією та Італією?

Результат задовільний для вас, для журналістів. Я повинен готуватися до кожної гри, зараз я сконцентрований на матчі з Англією. Я не рахую, скільки очок ми повинні набрати у цих двох зустрічах. Ми повинні сконцентруватися на завтрашній грі, зробити максимум для трьох очок, а далі подивимося, що буде.

Дуже важко знайти слабкі сторони у збірної Англії. Ми повинні зосереджуватися на своїй грі та знати, як протистояти цьому супернику. За ці дні, що ми були разом, ми зрозуміли, як це зробити, але це футбол – ти не знаєш, що завтра відбуватиметься на полі. Це дуже міцна команда, навіть попри травми. У них 2-3 склади. Тому ми готуємося дуже серйозно. Повинні показати свою гру, – сказав Сергій Ребров.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *