Стало відомо, чи вплине заборона змагатися з росіянами та білорусами на участь збірної України у відборі на ЧЄ-2024 з футболу

Збірна України

Заступник міністра молоді та спорту України Матвій Бідний розповів про те, чи вплине наказ про заборону делегаціям українських збірних брати участь у змаганнях, до яких допущені росіяни та білоруси на участь України у відборі на футбольний Євро-2024.

“Я хотів би наголосити, що рішення прийняте таким чином, що рішення про позбавлення федерації статусу національної приймається комісією. Ми з кожної нагоди розглядатимемо і реагуватимемо окремо.

Чи поїдуть наші футболісти на відбір до Євро-2024? Основне рішення ухвалюватиме УАФ. Думаю, що ми маємо достатньо часу, щоб вивірити позиції. Я знаю, що вони змагатимуться в різних групах і не перетинатимуться безпосередньо в рамках одного заходу. Дивитимемося”, – наводить слова Бідного Tribuna.com.

Нагадаємо, вчора, 13 березня, міністерство молоді та спорту опублікувало наказ на заборону українським збірним змагатися з росіянами та білорусами.

Цим наказом вводиться заборона делегаціям національних збірних команд України з олімпійських та неолімпійських видів спорту, а також паралімпійським збірним брати участь у міжнародних змаганнях, де виступають спортсмени з Росії або Білорусі. При цьому уточнення щодо представників індивідуальних видів спорту відсутнє.

Зазначимо, що у кваліфікації на футбольний чемпіонат Європи-2024 бере участь збірна Білорусі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *