Хет-трик Мбаппе та дубль Мессі – в огляді фіналу ЧС-2022 Аргентина – Франція (Відео)

ЗСУ КУП

Сьогодні, 18 грудня, відбувся фінальний матч чемпіонату світу з футболу у Катарі, в якому збірна Аргентини обіграла Францію у серії післяматчевих пенальті.

Аргентина — Франція 3:3 (4:2 – пен.)

Голи: Мессі, 23 (пен.), 109, Ді Марія, 36 — Мбаппе, 80 (пен.), 81, 118 (пен.)

Аргентина: Е. Мартінес — Моліна (Монтьєль, 91), Ромеро, Отаменді, Тальяфіко (Дібалу, 120+1) — Ді Марія (Акунья, 64), Де Пауль (Паредес, 102), Фернандес, Мак Аллістер — Мессі, Альварес (Лаутаро Мартінес, 103).

Франція: Льоріс — Кунде (Дісасі, 120+1), Варан (Конате, 113), Упамекано, Т. Ернандес (Коман, 72) — Грізманн (Камавінга, 71), Чуамені, Рабьо — Дембеле (Коло Муані, 41), Жиру (Тюрам, 41), Мбаппе.

Повний матч дивіться на МЕГОГО.

Першими у матчі рахунок відкрили аргентинці. Сталося це на 23 хвилині, коли Ліонель Мессі реалізував 11-метровий удар. На 36-й хвилині Аргентина зміцнила свою перевагу завдяки голу Анхеля Ді Марії після точної передачі Алексіса Мак Аллістера.

Щоб переламати хід зустрічі, головний тренер Франції Дідьє Дешам зробив подвійну заміну на 41-й хвилині – замість Олів’є Жиру та Усмана Дембеле на поле вийшли Маркус Тюрам та Рандаль Коло Муані.

Довгий час рахунок залишався незмінним, але на 80-й хвилині все змінилося після призначення пенальті у ворота Аргентини, який впевнено реалізував Кіліан Мбаппе. Через хвилину Мбаппе зрівняв рахунок у цьому матчі після передачі Маркуса Тюрама. Після цього жодна команда відзначитися не змогла, і матч перейшов до овертайму.

У першому таймі гра була рівною, і команди вийти вперед не змогли. Основні події відбулися у другій 15-хвилинці. На 109-й хвилині нападник Ліонель Мессі забив гол і зумів вивести аргентинців уперед. Але французи не здалися, і на 118-й хвилині Кіліан Мбаппе зумів зрівняти рахунок у матчі. Після закінчення овертаймів команди перейшли до серії 11-метрових ударів.

У серії пенальті точнішою виявилася збірна Аргентини, яка стала чемпіоном світу з футболу 2022 року. Вирішальний удар завдав захисник Гонсало Монтьєль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *