Сенсаційна поразка головного фаворита ЧС-2022 – в огляді матчу Хорватія – Бразилія (Відео)

Японія - Хорватія

У п’ятницю, 9 грудня, відбувся перший поєдинок 1/4 фіналу чемпіонату світу – 2022 з футболу, в якому збірна Бразилії протистояла національній команді Хорватії.

Матч проходив на стадіоні “Ед’юкейшн Сіті” в місті Ер-Райян і завершився перемогою хорватів у серії пенальті.

Неймар відкрив рахунок у грі наприкінці першого овертайму. Він на вході в штрафну обігрався з Лукасом Пакета, а вже в завершенні проскочив повз воротаря і з гострого кута пробив під поперечину.

Бруно Петковіч зрівняв рахунок на 117-й хвилині зустрічі. Оршич прострілив у штрафну, а Петковіч в дотик переправив м’яч у сітку воріт збірної Бразилії. Відзначимо, що Оршич з’явився на полі на 114-й хвилині, Петковіч – на 72-й хвилині.

У серії пенальті сильнішою виявилася збірна Хорватії. У складі команди Златко Даліча в серії одинадцятиметрових відзначилися Нікола Влашич, Ловро Майєр, Лука Модріч і Мислав Оршич.

У Бразилії перший удар не реалізував Родріго, його удар взяв голкіпер хорватів Домінік Ліваковіч. Каземіро і Педро Абреу виявилися сильнішими воротаря європейців, а Маркіньос бив останнім, його удар влучив у штангу.

Хорватія – Бразилія 1:1 (пен. 4:2)

Голи: Петковіч, 117 – Неймар, 105+1

Хорватія: Ліваковіч, Юрановіч, Ловрен, Гвардіол, Соса (Будімір, 110), Брозовіч (Оршич, 114), Ковачіч (Майєр, 106), Модріч, Пашаліч (Влашич, 72), Крамаріч (Петковіч, 72)

Бразилія: Аліссон, Мілітао (Алекс Сандро, 106), Маркіньос, Сілва, Даніло, Каземіро, Пакета (Фред, 106), Неймар, Рафінья (Антоні, 56), Рішарлісон (Педру, 84), Вінісіус Жуніор (Родріго, 64)

Попередження: Брозовіч, Петковіч – Даніло, Каземіро, Маркіньос

Огляд матчу: 

Варто зазначити, що голкіпер збірної Хорватії Домінік Лівакович у матчі зі збірною Бразилії відбив 11 ударів, встановивши рекорд ЧС-2022 за кількістю порятунків в одній грі. 27-річний Ліваковіч дебютував у збірній Хорватії в січні 2017 року. З тих пір в 39 матчах він пропустив 43 м’ячі і 11 разів зіграв “на нуль”.

У півфіналі ЧС-2022 збірна Хорватії зіграє проти збірної Аргентини, яка також у серії пенальті здолала Нідерланди.

Додамо, що перед стартом ЧС-2022 збірна Бразилії вважалася головним фаворитом цього турніру.

Нагадаємо, фінальна частина чемпіонату світу в Катарі проходитиме з 20 листопада по 18 грудня 2022 року.

Чинним переможцем чемпіонату світу є національна збірна Франції, яка у фіналі ЧС-2018 обіграла Хорватію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *