Довбик повторив досягнення Андрія Воробея 21-річної давнини

Артем Довбик
Збірна Україна розтрощила Вірменію у поєдинку п’ятого туру поточного сезону Ліги націй. Окрім того, що ця перемога стала для “синьо-жовтих” найбільшою виїзною за майже дев’ять років, нападник команди Артем Довбик повторив ще кілька досягнень.

Форвард став першим гравцем з вересня 2001-го року, котрий вийшов з лави запасних по ходу зустрічі і оформив дубль. Востаннє це робив Андрій Воробей і, цікаво, що також у ворота Вірменії (3:0).

Загалом на рахунку Довбика вже п’ять голів після появ на полі із заміни у складі “синьо-жовтих”. За цим показником він зрівнявся з рекордсменами: тим же Андрієм Воробеєм а ще з Романом Безусом. Щоправда, Воробей провів 68 матчів за збірну України, Безус – 24, а Довбик – всього 13.

На даний момент Артем з шістьома м’ячами розташовується на 21 місці у загальному рейтингу бомбардирів “синьо-жовтих”, проте за кількістю голів за матч іде на другій сходинці: у Довбика 0,46 г/м, а у першого Тімерлана Гусейнова 0,56 г/м. Беруться до уваги тільки ті, хто провів хоча б п’ять поєдинків за збірну України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *