ФІФА не зможе виключити з ЧС-2022 збірну з Латинської Америки

Збірну Еквадору не усунуть від участі на Чемпіонаті світу-2022 в Катарі, інформує CNN.

Нагадаємо, що у травні збірна Чилі звернулася до ФІФА з вимогою виключити еквадорців, стверджуючи, що захисник Байрон Кастільйо – колумбієць. У червні ФІФА відхилила позов та закрила цю справу. Потім у справі з’явилися нові докази та справа пішла на розгляд апеляційної комісії.

Перед цим, зокрема, було опубліковано запис розмови Кастільйо з представниками Федерації футболу Еквадору (FEF), що відбулася 4 роки тому. У ньому він нібито зізнавався, що народився 1995 року, а не 1998-го, як зазначено в його еквадорському свідоцтві про народження. Також він назвав своє повне ім’я Байрон Хав’єр Кастільо Сегура.

Воно збігається з ім’ям у колумбійському свідоцтві, скан якого було опубліковано. У листі слідчої комісії FEF, який був направлений президенту та Дисциплінарній комісії Федерації, говорилося, що Кастільйо є громадянином Колумбії, який народився в Тумако в 1995 році. Незважаючи на це, у 2019 році FEF офіційно ухвалив, що Кастільйо є громадянином Еквадору. Всі ці докази були представлені на червневому слуханні.

Проте апеляційна комісія ФІФА 15 вересня ухвалила остаточне рішення у цій справі, відхиливши протест Федерації футболу Чилі. “Після аналізу документації, отриманої від сторін, та проведення відповідних слухань, апеляційний комітет на підставі отриманої документації, серед інших міркувань, вважав, що гравець повинен вважатися таким, що має постійне громадянство Еквадору”, – повідомили у ФІФА.

Рішення може бути оскаржено у Спортивному арбітражному суді (CAS). На жеребкуванні ЧС-2022 збірна Еквадору потрапила до групи з командами Катару, Нідерландів та Сенегалу.

Нагадаємо, що найбільший турнір по футболу у світі пройде з 20 листопада до 18 грудня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *