Україна – Ірландія: слова Олександра Петракова перед матчем

Головний тренер збірної України Олександр Петраков відповів на питання журналістів напередодні матчу з Ірландією.

– Чи важко вигравати 5 матчів поспіль під час такого важкого періоду? Як відносяться до цього гравці?

– 5 матчів? Це було б добре, якби я виграв 5 матчів. Ми були б у фінальній частині ЧС.

Хлопці? Як відповісти на це питання? Тяжко, не тяжко… Це наша праця, ми робимо діло, бо робимо це для країни. Ми граємо у футбол не для себе, а для всієї країни. Хочемо принести співвітчизникам приємні емоції.

– Ви та гравці можете повернутись додому?

– Я їду до України. Я можу говорити за себе. Їду до своєї сім’ї. Я люблю свою країну. Їду додому, у Київ.

– Коли виграли з Вірменією, то відчували єдність з вболівальниками, які прийшли підтримати вас?

– Так, відчували себе як вдома. Я не вперше граю в Лодзі. Це була моя ініціатива грати тут. Прийшло багато українців. До мене після гри приїхали знайомі. Я був у центрі міста. Багато людей підходили, дякували.

Тож дуже гарна була атмосфера. Дякую вболівальникам та Польщі, за те, що вони так приймали. І три роки том, і зараз ми знаходимось тут, як у себе вдома. Дуже дякую Польщі.

– Чи Пятов є важливим гравцем для нашої футбольної історії?

– Так, це великий гравець. Він заслуговує на такі проводи. Він хотів раніше поїхати, але я йому сказав, що не треба цього робити. Сказав: «Давай ми проведемо тебе. Я тебе поставлю з Вірменією. Ми тебе проведемо».

Такий гравець як Пятов заслуговує, щоб його добре провели. Ми це зробили, попрощались з ним. Це була його ініціатива, залишити збірну. Це життя.

– У ірландців не зіграють два провідні захисники Шейн Даффі та Джон. Це спрощує завдання?

– Ви розумієте, це Ліга Націй, тут грають люди, перевіряються гравці. Думаю, що тренер знайде змогу когось іншого поставити. Тож думаю, що це не грає провідної ролі. Коли матчі за вихід на ЧС, ЧЄ, то це такі втрати серйозні. А зараз…

Для того цей турнір і проводиться, щоб не грались контрольні матчі, а грались поєдинки з турнірними завданнями. Думаю, що ніяких проблем не буде у збірної Ірландії.

– Як думаєте, Ірландія гратиме з Україною по тій же тактичній схемі, що і в першому матчі чи обере більш атакувальну модель, як у грі з Шотландією?

– Не знаю, завтра побачимо, як гратиме їх тренер. Ми готові до всього. Ми акцентуємо увагу тільки на своїй команді, як будемо грати ми. Завтра подивимось, як вони гратимуть.

– У разі перемоги наша збірна закріпиться на першому місці. Команда це усвідомлює?

– Усвідомлює. Я ніколи не біжу попереду потяга. Завтра гра. Коли починаєш щось рахувати перед грою, то ніщо не збувається, повір мені. Тому не треба це говорити. Це футбол, – сказав Петраков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *