Україна – Вірменія: слова Олександра Петракова після матчу

Головний тренер збірної України Олександр Петраков розповів про підтримку з боку представників збірної Вірменії.

– Ми звикли, що суперники завжди висловлюють підтримку нам. Сьогодні в трансляції я такої підтримки не побачила. Запитувала їх тренера, але це питання зарубали. Сказали, що це політика і не має жодного стосунку до спорту. Чи справді вони не проявили підтримки Україні?

– Ні, перед грою підійшов головний тренер з перекладачем, побажав всього найкращого, щоб швидше закінчилась війна. Там іспанець працює. Побажав удачі. Хлопці підійшли після гри, подякували. Березовський, їх тренер воротарів, підійшов до Пятова, попрощався. До мене теж. Все добре.

Це наші проблеми. Війна – це наша війна. Тому люди навколо втомлюються від України, я так бачу. Ми повинні самі собі допомагати. Тільки ми самі можемо все зробити. Війну закінчити, відбудовувати державу. Світ буде допомагати. Будемо дуже дякувати, коли будуть допомагати.

«Фартовий Лодзь? Фартовість є. Я казав, що хочу грати в Лодзі. Тут багато українців. Дуже дякую всім вболівальникам, що прийшли і підтримали. Ми грали як вдома. Нам потрібний був забитий м’яч. Я в перерві сказав: «Хто візьме на себе відповідальність і заб’є гол?» Ми забили і довели справу до кінця. Дуже дякую хлопцям. Дуже дякую Пятову, який сьогодні вийшов і зіграв дуже добре. 

Ярмоленко захворів. У нього була температура. Він сказав, що може зіграти, якщо потрібно, але я йому заборонив. Сказав, що він нам ще потрібен. Ярмоленко і Сирота залишаються на наступний матч, і Едік Соболь буде доступний. Зінченко лівий захисник? Миколенко зіграв три гри, і я сказав Зінченку, що Віталію треба дати відпочити. Думав, що буде Соболь, але він захворів. У нас після Вельсу захворіло пів команди. 

Склад на наступний матч? Я непрогнозована людина, загадковий чоловік. Подивимось, як воно буде виглядати. Хлопці хворіють, відновлюються. Я не можу сказати. Я заздалегідь сказав Пятову, що він буде грати з Вірменією. Він казав, що йому вже пора, хотів поїхати. Але я сказав, що він зіграє з Вірменією. Він трошки пошкодив колінну зв’язку на тренуванні перед матчем, але МРТ показало, що все нормально. Завтра о 6 ранку він їде додому.

Хлопці молодці. Все виконали, дотиснули. Маліновському сказав, що він молодець. Він взяв на себе відповідальність, пробив. Хтось повинен був проявити свою майстерність. Завтра об 11 буде тренування, відновлювальні заходи. А потім у хлопців буде півдня вільного часу. Ірландія буде агресивною, гра з ними буде дуже складна», – сказав Петраков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *