Олександр Петраков розповів, чому в старті на Ірландію лишився Віталій Миколенко

Олександр Петраков на прес-конференції відповів на питання журналістів після переможного матчу з Ірландією. Зокрема він оцінив гру Андрія Луніна, похвалив молодих виконавців і зізнався, що замість Миколенка мав грати Соболь, але захворів.

— Наскільки ви задоволені змінами в команді? Що принесло позитивний результат?

— Ми тільки 5 червня провели дуже складний матч з Уельсом. Щоб не завдати шкоди хлопцям, щоб вони не отримали якусь травму, я вирішив дати зіграти молодим виконавцям, які не грали. Я задоволений тим, що вони вийшли й зіграли. Багато гравців дебютували на офіційному рівні.

Будемо розбирати помилки, але я задоволений самовіддачею молодих футболістів, їхнім ставленням до гри. Задоволений результатом. Це такий позитив після того, що трапилося з Уельсом. Ми перегорнули сторінку. Не заглядаємо в минуле, а рухаємося вперед.

— Що для вас означає ця перемога, зважаючи на те, що на трибунах були присутні 3,5 тисячі українських уболівальників, які шалено раділи успіху команди?

— Зараз такий час. Прийшли люди, які перебувають в Ірландії. Дуже дякую цій країні за те, що вона надала прихисток нашим жінкам, дітям. Я розумію, що всі хочуть додому, але зараз не можуть поїхати. Ми дуже задоволені тим, що зробили щасливими наших громадян.

— Ви грали в доволі атакувальному стилі. Чи вважаєте ви збірну України в цьому плані кращою за Ірландію, оскільки ви вирішили менше оборонятися й більше атакувати?

— Я прищеплюю команді атакувальний футбол, щоб вона нікого не боялася. Оскільки вам сподобалося, то дуже дякую за оцінку роботи тренерського штабу, нашої збірної. Мені це до вподоби.

— Як оціните гру Андрія Луніна, який провів перший сухий матч за довгий час?

— Я його знаю з 15-ти років. Знаю його батька, матір. Для мене він як син. Я задоволений тим, що він провів офіційну гру, зіграв на нуль. Я його привітав, як і багатьох хлопців.

Чимало гравців дебютували за національну збірну в офіційних турнірах. Лунін, Сирота, Бондар, Попов, Качараба, Піхальонок, Ігнатенко… Я радий, що вони отримали впевненість. Вони були на зборах, готувалися. Я ними задоволений. Рухаємося далі.

— Ви зробили 10 замін у складі команди, це принесло групі гравців упевненість у власних силах. Збираєтеся поставити тих самих футболістів на домашній матч проти Ірландії чи зміните склад?

— Я настільки далеко не дивлюся. Завтра тренування, 11 червня — гра з Вірменією. Побачимо, як воно буде. Сьогодні повинні були грати 11 нових виконавців, але Едуард Соболь захворів. Тому зіграв Віталій Миколенко, якого я теж знаю з дитинства. Він сказав мені, що все добре, що він допоможе. У подальшому будемо дивитися на стан футболістів.

Наостанок хочу подякувати Ірландії. Ви нас прийняли дуже добре. Я ходив містом, до мене підходили люди, бажали успіху мені, Україні. Ви прихистили наших жінок і дітей. Усім дуже дякую, до побачення. Скоро зустрінемося знову, у Лодзі“, – сказав Олександр Петраков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *