“Нам потрібно перегорнути цю сторінку, якою б вона не була важкою для нас”: Сергій Сидорчук – про поразку від Уельсу

Хавбек збірної України Сергій Сидорчук побував на прес-конференції разом з Олександром Петраковим перед грою проти Ірландії і відповів на питання журналістів.

– Наскільки вам важливо грати зараз за збірну?

– Це головна команда нашої країни. Коли ти починаєш займатися футболом у 7-8 років, для тебе існує тільки одна команда – національна збірна України. Тим паче зараз, всі знають, яка ситуація в Україні. Тим паче зараз, коли є змога привертати увагу до подій, які відбуваються в Україні. Зараз це самий важливий момент.

– Як персонально вас торкнулася війна?

– Мені та моїй сім’ї прийшлося виїхати з України. Коли почалися бойові дії, моя дружина була на 8-му місяці вагітності. Нам потрібно було шукати пологовий будинок.

– Ви з Запоріжжя. Що ви відчуваєте, коли бачите, що відбувається навколо вашого міста?

– До Запоріжжя вони ще не дійшли, вони тільки в області – 50-60 км від Запоріжжя. В Запоріжжі знаходяться мої та моєї дружини батьки, моя бабуся – вся рідня. Там зараз все спокійно. Відносно, як і у всій Україні. Вони там, і там майорить прапор України.

– Як провели вечір після поразки Вельсу? Важко після такого матчу налаштовуватися на інший турнір?

– Повернулися до готелю. А одразу після матчу була тиша, такої тиші не було протягом всієї моєї кар’єри. Приблизно годину після цього ніхто навіть не виходив з номерів, хотілося побути на самоті. Згодом трошки почали спілкуватися.

Олександр Васильович на наступний день сказав, що мужики повинні залишатися мужиками. Нам потрібно перегорнути цю сторінку, якою б вона не була важкою для нас. Для когось, можливо, це був останній шанс потрапити на чемпіонат світу. Завтра вже нова історія, новий турнір – всі думки про завтрашній матч.

– Складно налаштуватися на гру, беручи до уваги, що відбувається у вашій країні?

– Думаю, не складно. Складніше було, коли ми виїжджали на перші матчі з клубами. А коли ти побачив, який йде фідбек з України, як військові на передовій дивляться наші матчі – все одразу проходить. Не так складно, як було на початку.

– У гравців збірної була дилема – продовжувати грати в футбол чи взяти до рук зброю?

– Я не можу відповідати за всіх футболістів, але є достатньо спортсменів, які взяли до рук зброю. Коли все почалося, була велика прірва, ти не знав, що робити та куди йти. Президент Зеленський сказав, що кожен українець, який має змогу допомагати армії та Україні на своєму місці, повинен це робити. Я вважаю, що ми зараз на своєму місці та допомагаємо Україні,сказав Сергій Сидорчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *