Ірландія – Україна: слова Олександра Петракова перед матчем

Головний тренер збірної України Олександр Петраков провів пресконференцію перед стартовим матчем національної команди у Лізі націй 2022/23 – 8 червня о 21.45 в гостях у Ірландії.

– Лунін, Попов, Ігнатенко та Сікан мають шанс потрапити до заявки на завтрашній матч?

– Всі вони завтра будуть грати.

– Ви казали, що футболісти, які грали з Шотландією та Вельсом, пропустять матч з Ірландією? Зважаючи, що є тільки Караваєв, вибір правого захисника – найскладніший?

– Завтра буде грати інший футболіст. Ти так мене запитуєш, ніби працюєш у штабі збірної Ірландії. Ти не на них працюєш? Я так жартую.

– Якби була можливість переграти матч з Вельсом, ви змінили б щось?

– Я б нічого не міняв.

– Буде багато змін у складі?

– Завтра побачите. У нас ще буде тренування, як я можу відповісти зараз.

– Наскільки поразка у Вельсі емоційно виснажила збірну України?

– Дуже виснажила ця поразка, проводжу індивідуальні бесіди з гравцями. Намагаюсь посміхатися та підтримувати своїх гравців, тому що я головний тренер і не можу ходити, понуривши голову. Те, що твориться у мене на душі, – це мої справи. Я повинен підтримувати гравців у цьому важкому психологічному стані. Я сказав їм, що на цьому життя не закінчується. Це вже пройшло. День прожив, минулого вже не повернеш. Сторінку перегорнув. Треба забувати та йти далі. Завтра гра, все можна виправити. Треба забувати та грати в футбол. Це спорт.

– Наскільки команда відновилася фізично та психологічно?

– Футболісти, які грали 5 червня, вчора не тренувалися. Дав відпочити хлопцям. Подивимося на їхній фізичний стан. Про емоційний стан я вже сказав.

– Ротань не просив допомогти футболістами у матчі з Францією у відборі Євро-2023?

– Він мені не дзвонив.

– Наступна група матчів збірної України буде у вересні, складно перелаштуватися?

– Складно. Ми виїхали з України ще 30 квітня, не були вдома, місяць працювали. Хлопці були неготові, провели збори. Я така людина, що дуже люблю свою країну. Мені не подобається ніде. Краще мого Києва нічого на землі немає. Хочу додому. Відпочинемо. Не знаємо, як буде у нас в країні, як будуть проводити сезон УПЛ, – сказав Петраков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *