Боруссія М – Україна: слова Олександра Петракова після матчу

Наставник національної збірної України з футболу Олександр Петраков відповів на запитання преси після гри з Боруссією М, в якій його підопічні здобули мінімальну перемогу.

— Перший матч, збірна не грала півроку, я не працював півроку. У мене немає запитань до хлопців, на цьому етапі вони молодці, добре все зробили. Помилок дуже багато, будемо їх виправляти.

— Які емоції ви відчували під час виконання Гімну України перед матчем? Як вам атмосфера на стадіоні?

— Дуже добра атмосфера. Чесно скажу, в мене навіть сльози на очі накотили, мурашки пішли по шкірі. Дуже добре, що наша нація об’єдналася. Дякуємо українцям, що прийшли й підтримали, дякуємо німцям. Атмосфера була чудова.

— Національна збірна проводить матч, забиває голи, а у цей час в Україні йде війна і щодня помирають люди. Що ви відчуваєте із цього приводу?

— Я бажаю, щоб цього ніхто не відчував. Я був у Києві з першого дня, коли все це почалося. Сидиш у квартирі й не знаєш, куди прилетить снаряд. Я не боявся, ночував удома, а моя дружина ходила ночувати в бомбосховище, не могла витримати. Це дуже неприємно, нікому не бажаю пережити таке.

— Мудрик і Піхальонок шедеврально розпочали свою кар’єру в збірній, відзначилися забитими голами. Яке майбутнє в команді у хлопців?

— Контрольна гра, не треба робити таких поспішних висновків. Не треба хвалити хлопців. Попереду в нас головна гра. Я ще подумаю, кого виставити у складі. Це контрольний матч, а в офіційних все буде по-іншому. Хлопці забили, я їх похвалив, рухаємося далі.

— Як прокоментуєте гру Юхима Коноплі, помилка якого привела до голу?

— У мене немає питань до своїх футболістів. Це внутрішня кухня. Розберемо помилки і будемо йти далі.

— У якому стані зараз Віктор Циганков?

— Циганков залишився в Любляні, працює з реабілітологом. Сподіваюся, через 3—4 дні буде в строю. Щодо Артема Довбика, то ми за допомоги «Боруссії» зробили йому МРТ. У нього є невелике пошкодження, тому сьогодні поберегли його. Артему потрібно 5—6 днів на відновлення.

— Чи сформували ви список легіонерів, які будуть викликані до збірної?

— Ми з тренерським штабом сядемо, подумаємо. Завтра у другій половині дня опублікуємо список. Одразу скажу, що в ньому будуть не всі. Я притримаю одне прізвище у списку легіонерів.

— Дуже багато розмов стосовно спарингів збірної України. Наскільки ви задоволені кількістю матчів та рівнем суперників?

— Якби ми проводили офіційні матчі згідно початкового графіку, то напередодні Ліги націй я би збирав команду наприкінці травня. Дав би хлопцям відпочити після чемпіонату. А зараз знайти спаринг-партнера у Європі практично неможливо.

Люди із Української асоціації футболу роблять усе можливе, щоб знайти суперників. Ми зіграємо з «Емполі» та «Рієкою», які відгукнулися. 19—20 травня дам хлопцям два вихідних, а 21-го о 17.00 у нас тренування. Хочу, щоб гравці побачилися з рідними.

Щодо матчів після цього — не знаю, як вийде. Існують варіанти з африканськими командами. Із клубними командами зіграти неможливо, адже після закінчення чемпіонатів ніхто не захоче чекати, щоб провести з нами спаринг. Люди працюють, президент УАФ Андрій Павелко займається питанням.

— З якими емоціями ви повернулися до тренерської роботи після всього пережитого?

— Півроку не працював, почалася війна. Коли вийшов на поле, то був наче не у своїй тарілці. Але коли гра почалася, то втягнувся. Все добре, непоганий результат”. – сказав Олександр Петраков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *