“Я шокований”: Олександр Петраков відреагував на рішення Динамо не відпускати гравців до збірної

Олександр Петраков в інтерв’ю Олександру Гливинському на рахунок того, що Динамо не хоче відпускати гравців до збірної.

— Олександре Васильовичу, до УАФ надійшов лист від київського «Динамо», в якому клуб, аргументуючи своє рішення графіком благодійних матчів, повідомив, що не зможе відрядити 11-х викликаних до табору національної команди гравців 29 квітня, натомість запевняючи, що динамівці можуть прибути на збір синьо-жовтих 23 травня. Як ви сприйняли це повідомлення?

— Скажу відверто, я шокований. Такої відповіді я не очікував. Перш за все хочу нагадати, якщо, можливо, хтось забув: у нинішній воєнний час українські клуби, на жаль, позбавлені можливості брати участь в офіційних іграх, і лише збірна України готується до надважливих міжнародних матчів.

До яких офіційних поєдинків готується «Динамо» і яким регламентом ФІФА аргументує свою відмову надати гравців у зазначені у виклику дати? У країні йде війна, усі внутрішні змагання призупинено: регламент ФІФА застосовується до офіційних матчів, яких зараз у наших клубів немає через війну.

Які інтереси обстоює київський клуб зараз? Хочу додати, що про свій намір організувати збір 29 квітня УАФ повідомила всі наші клуби, з яких ми запрошуємо кандидатів до збірної, 11 квітня. Не пригадую, щоб «Динамо» на той час оголосило графік благодійних матчів, який навело в листі до нас.

— Чи зв’язувалися з вами представники «Динамо», аби, можливо, знайти компромісний вихід?

— Мені ніхто не телефонував і нічого не пропонував. Якісь корективи можна було б внести, я можу зрозуміти клубні плани. От, приміром, до мене звернувся Даріо Срна з донецького «Шахтаря», попросивши дати можливість збірникам зіграти в товариському матчі донеччан із «Гайдуком» 1 травня, одразу після чого футболісти переїдуть до табору національної команди. Один-два дні вирішальної ролі не грають — і я пішов назустріч.

— Коли тепер почнеться збір?

— На два дні пізніше. Я скасував раніше запланований на 2 травня спаринг. Тренерський штаб збірної, її персонал та перші гравці прибудуть на базу національної асоціації Словенії ввечері 1-го числа, а вже 2-го приєднаються «гірники», і ми розпочнемо тренувальний процес“, – сказав Олександр Петраков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *