Хав’єр Тебас в паніці: у чемпіонаті Іспанії можуть відмінити матчі Ла Ліги

Чемпіонат Іспанії у першому та другому дивізіонах може бути зупинено 28 жовтня через поправки до спортивного законодавства, інформує freezmi.io.

Як повідомляє COPE, глава Ла Ліги Хав’єр Тебас оголосив про позачергові збори клубів 27 жовтня, на яких обговорюватиметься можливість зупинення турнірів.

Причиною стали поправки до спортивного законодавства, відповідно до яких клуби зможуть брати участь як у внутрішніх турнірах, так і в європейській Суперлізі, що може призвести до розірвання контракту майже на €2 млрд. з інвестиційним фондом CVC.

Зазначається, що 17 жовтня представники Ла Ліги та команд зустрілися з міністром культури і спорту, щоб повідомити його про своє занепокоєння, і були задоволені результатами зустрічі, проте протягом тижня ситуація стала більш напруженою.

Клуби Ла Ліги у грудні минулого року схвалили угоду з CVC, за якою отримають кошти на модернізацію інфраструктури та трансфери в обмін на частину доходів від телеправ протягом 50 років. Проти цієї угоди виступили мадридський “Реал”, “Барселона” та “Атлетик”, заявивши про величезну шкоду від такої угоди для всього іспанського футболу, вони подали до суду на Ла Лігу.

Про створення Суперліги було оголошено у квітні 2021 року, до проекту увійшли по три клуби з Іспанії та Італії, а також шість клубів з Англії, у тому числі “Реал”, “Атлетико” та “Барселона”. УЄФА та ФІФА виступили різко проти цієї ініціативи, пригрозивши клубам виключенням із єврокубків. Також Суперліга викликала масові протести фанатів Європою, у тому числі фанатів усіх клубів-засновників.

Через дві доби після оголошення про створення суперліги з неї вийшли англійські клуби, потім проект залишили “Атлетіко”, “Мілан” та “Інтер”. Прихильниками ідеї Суперліги залишилися «Реал», «Барселона» та «Ювентус».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *