Шахтар – Марсель: слова Маріно Пушича після матчу плей-офф Ліги Європи

Маріно Пушич

Наставник Шахтаря Маріно Пушич прокоментував результат гри з Марселем (2:2) у першому протистоянні плей-офф Ліги Європи.

“Поле було не ідеальним, але таким воно було і для суперника, тож… Фізично це досить важко, але маємо те, що маємо. Треба пристосовуватися до обставин і грати якнайкраще, і це те, що ми робили”.

“Арбітраж? Я вже з гравцями обговорював це. Я не така людина, яка любить говорити про арбітрів, тому що я дуже поважаю їхню роботу, але це була очевидна помилка – це чистий гол, який має бути у нас у першому таймі. На жаль, рішення не на нашу користь, хоча мало бути навпаки. Добре, що є, тобто. Нам треба рухатися далі”.

“Степаненко дуже добре тренувався в перші 10 днів, а потім, на жаль, травмувався. Але згодом він повернувся на останньому етапі тренувань. Ми завжди обговорюємо це з медичним персоналом, із самим гравцем. Тарас дуже досвідчений футболіст із сильним характером, який він показав. зараз. Так, у нас були інші варіанти, але не всі були здатні замінити його. Тому ми прийняли це рішення, і воно було вірним. Але він мав вийти з гри раніше. Я був дуже задоволений його зусиллями та грою”.

“Іноді ти не отримуєш результату, на який, можливо, заслуговуєш. Але це була важка гра для обох команд, була цікава гра для глядачів. І ми все одно маємо результат”.

“Ми заздалегідь знали, що таке протистояння не буде вирішено вже в першій грі, тому в першому матчі ми здобули нічию і сміливо підходимо до наступного етапу. Ми показали, як добре можемо грати. Я впевнений у другому поєдинку, навіть коли ми гратимемо на виїзді з Марселем.І це здорово – грати такі матчі. Саме для цього ти стаєш футболістом, щоб грати такі матчі.Я переживав це як тренер, я знаю, що це за відчуття – грати на виїзді з Марселем. Це складна виїзна гра проти серйозного суперника, але ми готові. Ми будемо готові знову конкурувати і, звичайно, намагатимемося перемогти”.

“Ми зіграли першу офіційну гру за два місяці. У такому разі команда, звичайно, завжди перебуває у невигідному становищі. Хоча ми у досить хорошій фізичній формі, але нам не вистачило цього складного рівня офіційних матчів. І, звичайно, у поєднанні зі станом поля ти маєш докласти багато зусиль і витратити чимало енергії. А це означає, що під час гри простору буде трохи більше, адже ми атакуємо, вони атакують – тож гра була нерівною у певних моментах, що було не завжди на нашу користь”.

“Але я радий, що ми виконали наше завдання у фізичному аспекті, що для нас, звичайно, нелегко. Це дає нам більше можливостей та часу підготуватися до наступної гри. У нас знову є один тиждень на тренування, і у нас є досвід першої гри , тому це добре, це було нелегко, я погоджуюсь, але це футбол, і це факт, тому ми не можемо цього змінити”.

Перша зустріч у Німеччині, номінально домашня для Гірників, завершилася нічиєю – 2:2. За донецький клуб забивали Микола Матвієнко та Егіналду.

Матч-відповідь між Шахтарем і Марселем відбудеться 22 лютого у Франції. Початок – о 22:00.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *