Шахтар – Марсель: слова Маріно Пушича перед матчем Ліги Європи

Маріно Пушич

Головний тренер Шахтаря Маріно Пушич поділився подробицями підготовки до протистояння з Марселем у Лізі Європи, а також розповів про потенціал своєї молодої команди.

“За цей місяць я доклав багато зусиль, щоб вивести команду на певний рівень, над яким, на мою думку, ми повинні працювати більше, і в нас є на це час. Вважаю, що один місяць спільної роботи – це хороший період для кожного тренера, особливо в нашій ситуації. І це було також необхідно не тільки щоб покращити нашу фізичну форму, а й для тактичних аспектів з м’ячем і без нього. Тож ми дуже наполегливо працювали, і я задоволений тим, що я бачив на сьогодні”.

“Але водночас дуже важко сказати, на якому ми зараз рівні, тому що опозиція з боку суперників у міжсезоння було не такою, на яку можна очікувати від таких серйозних команд, як Марсель. Тому мене теж цікавить завтрашній день – на якому ми дійсно рівні наразі. Ви можете назвати мінусом те, що ми майже два місяці не грали офіційних матчів, але водночас ми голодні до гри та хочемо знову змагатися”.

“У нас дуже молодий склад, це правда, але це дуже талановиті амбіційні гравці, які хочуть розвиватися та дуже тяжко працювати. І, чесно кажучи, я ніколи не дивлюся на національність, я дивлюся тільки на характер та якості футболістів і на те, хто може нам у певний момент допомогти здобути перемогу. Так, дійсно, у нас більшість гравців з України – молоді талановиті футболісти, які мають підтримку двох чи трьох досвідчених гравців – і це добре також і для розвитку українського футболу в цілому. Саме тому я тут – щоб сприяти цьому розвитку та конкурувати на рівні Європи разом з цими гравцями. І це мені дуже подобається”.

Нагадаємо, 51-річний Пушич став головним тренером Шахтаря у жовтні 2023 року, змінивши на посаді Патріка ван Леувена. Під керівництвом Маріно Гірники зуміли посісти третє місце у групі Ліги чемпіонів із Барселоною, Порту та Антверпеном, до останнього моменту претендуючи на плей-оф головного єврокубка.

До другої частини нинішнього сезону команда Маріно Пушича готувалася в Туреччині, провівши низку спарингів. Вчора, 13 лютого, Шахтар із Белека, де проводив збір, транзитом через Анталію прибув до Гамбургу.

Саме в цьому німецькому місті Оранжево-чорні зіграють із Марселем у номінально домашньому матчі раунду плей-оф Ліги Європи. Поєдинок відбудеться на “Фолькспаркштадіоні” завтра, 15 лютого, о 19:45 за київським часом. Його обслужить бригада арбітрів під керівництвом бельгійця Еріка Ламбрехтса.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *