Зірка збірної Англії – найдорожчий футболіст за версією CIES

Півзахисник Реала та збірної Англії Джуд Беллінгем очолив рейтинг найдорожчих футболістів світу за версією CIES Football Observatory. Оцінна трансферна вартість 20-річного гравця складає 267,5 мільйона євро.

Ненабагато відстали норвезький бомбардир Ерлінг Голанд (251,2 млн) із Манчестер Сіті, а також два одноклубники Джуда, бразильські нападники Вінісіус Жуніор (250,3 млн) та Родріго Гояс (247,9 млн).

Німець Джамал Мусіала (Баварія) у новому рейтингу є найдорожчим представником Бундесліги. Хвіча Кварацхелія (Наполі) – найкращий із Серії А. Найдорожчим представником Ліги 1 передбачувано залишається Кіліан Мбаппе – і це при тому, що колись найдорожчий футболіст світу в актуальному рейтингу займає лише 27-й рядок (106,2 млн євро).

Як зазначають аналітики, трансферне вікно літа 2023 року спровокувало різке зростання цін на футболістів. Так, порівняно з попереднім рейтингом CIES Football Observatory, опублікованим у червні минулого року, кількість гравців, трансферна вартість яких перевищує 100 млн євро, збільшилася майже вдвічі – з 20 до 39 осіб.

Беллінгем проводить феноменальний сезон. У 22 матчах за Реал Мадрид, гравцем якого він став лише минулого літа, молодий англієць забив 17 голів та віддав п’ять результативних передач.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *