Шахтар – лідер, Динамо – друге знизу: стало відомо, скільки заробили українські клуби в єврокубках

Футбол та гроші

Стали відомі приблизні суми, які заробили українські клуби за єврокубковий сезон 2023/24. Фінансовий бік гри проаналізувало видання Fotcalc.

Логічно, що найбільшу суму серед українських клубів за нинішню єврокубкову кампанію заробив “Шахтар“, який посів 3 місце у своїй групі Ліги чемпіонів і навесні зіграє в Лізі Європи. При цьому сума не є кінцевою, оскільки фінансові бонуси нараховуватимуться і за весняні матчі.

За сам вихід у груповий етап турніру “Шахтар” заробив 15,5 мільйонів євро. За три перемоги клуб отримає сумарно 8,4 мільйони євро, а за виліт до Ліги Європи ще отримає трохи більше 1 мільйона євро.

Крім того, “гірники” отримають деякі суми за телетрансляції та за коефіцієнт за підсумками виступів за останні 10 років.

У сумі на даний момент “Шахтар” за сезон у єврокубках заробив 46.9 млн євро, але повторимо, що сума може ще збільшитися.

Луганська “Зоря” за цю єврокубкову кампанію заробила приблизно 4,85 мільйона євро. 2.94 мільйони з них – це виплата за потрапляння до групи Ліги конференцій. 1 млн 166 тисяч команда отримала за набрані очки у групі, ще деякі гроші були нараховані за виліт із плей-офф раунду кваліфікації Ліги Європи, з нерозподіленого фонду призових та десятирічний коефіцієнт клубу в єврокубках.

“Дніпро-1”, незважаючи на те, що вилетів у кваліфікації всіх трьох єврокубків, також отримає певну суму. Дніпряни отримали трохи більше мільйона євро – по 100 тисяч євро за кожен кваліфікаційний раунд, у якому брали участь (2-й раунд кваліфікації ЛЧ, 3-й раунд кваліфікації ЛЄ, 4-й раунд кваліфікації ЛК). “Компенсацією” для команди за виліт в останньому раунді Ліги конференцій стала виплата у розмірі 750 тисяч євро.

“Динамо”, яке взяло участь у двох кваліфікаційних раундах, заробило трохи менше від дніпрян – близько 950 тисяч євро.

Найменше українських клубів заробила полтавська “Ворскла”, якій не вдалося подолати хоча б 1 раунд кваліфікації – у сумі 450 тисяч євро. За участь у 2-му раунді відбору полтавці отримали 100 тисяч євро, а за виліт із нього – ще 350 тисяч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *