Таблиця коефіцієнтів УЄФА: як змінилася позиція України за підсумками групового етапу еврокубків

УЄФА

Шостий тур групового етапу єврокубків – поразка Шахтаря від Порту та перемога Зорі над Брейдабліком – не вплинув на позиції України у рейтингу УЄФА. За підсумками чергового евоокубкового тижня наша країна залишилася на 18-му місці. Україна випередила Сербію, клуби якої припинили виступи в Європі цього сезону, але пропустила вперед Грецію.

А сам єврокубковий тиждень приніс Україні 0.4 бали. Два очки, які Зоря заробила за перемогу над Брейдабліком, ділимо на п’ять клубів, які стартували від України в єврокубках цього сезону.

Таким чином у єврокубках на п’ятьох наші клуби заробили 3.9 бали. Два бали приніс Україні Шахтар: 0,8 бала – за пряме потрапляння до групи Ліги чемпіонів, 1,2 – за виграші у Антверпена (двічі) та Барселони. 1,2 бали принесла Зоря – перемога над Славією у кваліфікації, нічия з Гентом та дві перемоги над Брейдабліком на основній стадії. 0,3 бали отримав Дніпро за нічиї з Панатінаїкосом, Славією та Спартаком. По 0,2 бали – Динамо та Ворскла – за виграші у Аріса та Діли.

На 0,2 бали скоротилися й відставання України від 15-го місця, яке зараз займає Норвегія.

Зазначимо, що за підсумками групового раунду лише дві країни – Італія та Франція – зберегли повне представництво. Звертає увагу прогрес Чехії, яка піднялася на 11-те місце, а також повернення до ТОП-5 Франції. Ну і загальні 100 із невеликим очок, набрані Англією.

ТАБЛИЦЯ КОЕФІЦІЄНТІВ УЄФА СЕЗОНУ-2023/2024

ТАБЛИЦЯ КОЕФІЦІЄНТІВ УЄФА СЕЗОНУ-2023/2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *