Артем Федецький: “Не здивуюся, якщо в Порту “гірники” досягнуть позитивного результату”

Артем Федецький поділився очікуваннями від матчу Порту – Шахтар.

– Незважаючи на молодість гравців «Шахтаря» нинішнього зразка, відчувається, що в них уже є свій стиль. Цю команду вже ні з ким не переплутаєш. Мені імпонує гра «гірників», особливо додали вони в організації захисту з приходом нового керманича Марино Пушича. Я не здивуюся якщо в Порту донеччани досягнуть позитивного результату.

– А те, що поєдинок проходитиме в Португалії буде вагомим «козирем» господарів?
– Не думаю. По-перше, незважаючи на молодість футболісти «Шахтаря» вже загартовані бійці з чималим міжнародним досвідом. Йдеться не лише про єврокубкові баталії, а й матчі в складі національної збірної України. По-друге, в Порту велика українська діаспора й, переконаний, у «Шахтаря» сьогодні буде належна підтримка на стадіоні.

– Ви акцентували увагу на молодості футболістів «Шахтаря», а їй часто бракує стабільності.
– Сьогоднішній поєдинок, як фінал, де на кону путівка в плей-оф найпрестижнішого європейського футбольного турніру. Саме в таких протистояннях налаштування не на всі 100, а навіть на більше відсотків. Ось чому, як на мене, за таких обставин не думаю, що хтось провалить гру.

– І хоча кажуть, що прогнози в футболі – річ не надійна, більшість експертів все ж фаворитом вважають «Порту».
– Кажуть, що порядок доволі часто б’є клас. Мабуть, індивідуальна майстерність футболістів «Порту» таки дещо вища, але якщо «гірники» потішать залізною дисципліною в обороні, продуманими діями в півзахисті, то зможуть нівелювати перевагу господарів в техніці. До речі, те, що гості створять гольові моменти – я не сумніваюся, от ще б тільки реалізація не підвела. Ба більше, переконаний, що після недавньої перемоги «Шахтаря» в Лізі чемпіонів над іменитою «Барселоною» вже в португальського гранда має бути неспокійно на серці.

Дякуємо «Шахтарю» за інтригу. Зараз легко простежується тенденція, що рівень учасників престижних футбольних змагань помітно вирівнявся. Тому так важко даються звитяги навіть, здавалося, беззаперечним фаворитам. Нинішнє покоління гравців «Шахтаря» в дуже складний час також горить бажанням вписати нові переможні сторінки в історію легендарного клубу. Я вболіватиму за «гірників» й дуже хочу, аби в них усе було гаразд.

Джерело: sport.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *