Колишній гравець Шахтаря підбив підсумки успішного матчу “гірників” проти Барселони

Колишній гравець «Шахтаря» Ігор Леонов прокоментував результат матчу «гірників» проти «Барселони» (1:0) у 4-му турі групового етапу Ліги чемпіонів.

– «Шахтар» обрав правильну тактику, перекрили зони, не дали розбігтися тим футболістам, від яких можна було чекати гостроти. Нейтралізували Левандовського. В захисті зіграли дуже добре і грамотно, кожен підстраховував один одного, це найголовніше. Думаю, «Барселона» їхала з думкою, що легко переможе в півноги, але цей результат – досягнення «Шахтаря». Хлопці молодці, нічого не сказати.

– «Гірники» забили розкішний гол.

– Судаков віддав чудову передгольову. З дитинства було помітно, що він буде зростати – дуже цілеспрямований та працьовитий. У нього читання гри, гольове чуття, вміння віддати пас, працює голова – все на високому рівні. Постійно виконує великий обсяг роботи в позиції, яку займає. Він має вирости хорошим футболістом. Але, думаю, його треба продавати.

– Кого з гравців можна відзначити?

– Ракіцький та Степаненко були непрохідними для каталонців. Прекрасно зіграли на досвіді, на майстерності. А ще дуже виділявся Судаков.

– Що скажете про «Барселону»?

– На мою думку, нинішня «Барса» не та, що була раніше, часів Гвардіоли. Але вони самі, мабуть, думають, що не гірші. У них гарна молодь, вони мають хороше майбутнє, але останні ігри – з мадридським «Реалом», «Сосьєдадом» і з «Шахтарем» все показали.

– Які турнірні перспективи відкриваються перед «гірниками»?

– Авжеж, треба боротися за плей-оф ЛЧ. Памʼятаєте, була група у «Шахтаря» з «Челсі» і «Ювентусом», ще в Донецьку? Тоді багато хто говорив: «Хоч би 3 місце посісти». У мене тоді було 45-річчя, мене вітав президент і я сказав йому, що команда вийде з групи. Тоді навіть могли посісти перше місце і не вийти в 1/8 на «Барселону». Тепер потрібно обіграти «Антверпен» і буде лобове протистояння з «Порту». Важливо не збавляти оберти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *