Юрій Вірт: “Шахтарю треба скористатися кадровими проблемами Барселони

Відомий український тренер та колишній воротар Шахтаря Юрій Вірт поділився очікуваннями від матчу “гірників” проти Барселони.

Звичайно, сподіватися, що за ті кілька днів, що Даріо Срна знаходиться біля керма «Шахтаря» гра кардинально зміниться – нереально. І все ж, спостерігаючи за «гірниками» в останньому календарному матчі УПЛ з ЛНЗ, відчувалося, що певні зрушення вже є. Маю на увазі намагання донеччан діяти більш комбінаційно, агресивніше поблизу володінь суперника.

З іншого боку, було помітно, що вразливі місця ще залишаються, зокрема, в центрі захисту при розіграші стандартних положень. Можливо, це через відсутність стопера Матвієнка, якому Срна дав відпочити.

Ось цими кадровими проблемами каталонців треба скористатися. Переконаний, що з мотивацією в «гірників» все буде гаразд. Просто Срна інакше не може. Я чудово розумію, що навіть з такою «Барселоною» буде важко конкурувати за контроль м’яча, проте слід ускладнити іспанцям перепасовку високим пресингом, підстраховкою на флангах. І головне не панікувати, а навпаки змушувати опонента помилятися.

Згоден, за «Шахтар» виступає чимало молодих футболістів, але в них вже є чималий міжнародний досвід. На мій погляд, якщо «гірники» зіграють в Барселоні, так, як в другому таймі в попередньому матчі в Антверпені, то в них є шанс досягти позитивного результату”, – сказав Вірт у коментарі для sport.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *