Колишній тренер Зорі пояснив, за рахунок чого клуб УПЛ обіграв Брейдаблік

Колишній тренер луганської Зорі та запорізького Металурга Анатолій Чанцев поділився думками від перемоги клубу УПЛ над ісландським Бредабліком.

– Вважаю, що набрані «Зорі» чотири очки на старті групового етапу – пристойний результат. Вчорашня звитяга в Ісландії тим приємніша, що здобута була у важкій боротьбі.

– На думку багатьох експертів – «Брейдаблік» – команда з тих, до гри якої можна легко призвичаїтися.

– Можливо, але не кожній команді вдається впоратися з таким натиском, вистояти після численних єдиноборств. Так, «Брейдабліку» – далеко до британських клубів, котрі діють в схожій манері, проте відчувається, що ісландці добре навчені, інша справа, що виконавча майстерність ще шкутильгає. Як зрештою, й у луганчан. Та головне, що вчора гості доволі організовано захищалися та й воротар Турбаєвський виручив в кількох епізодах. До речі, переконаний, що в кар’єрі цього голкіпера «Зоря» – не остання команда.

– Чи ризикував головний тренер луганчан Валерій Кривенцов, зупинившись на варіанті з трьома центральними захисниками?

– Певною мірою, так. Адже, щоб схема 3-5-2 не давала збоїв, потрібен час, аби гравці діяли злагоджено. Багато залежить чи встигатимуть крайні півзахисники закривати вільні зони чи встигатимуть опорники страхувати під час атак другим темпом. Поки що в командному механізмі «Зорі» ще не все підлагоджено, але є надія, що Валерію Кривенцову поступово пощастить навести порядок.

– Що скажете про автора переможного голу – Горбача?

– Попри юний вік він сміливо вступав в єдиноборства з фізично міцнішими суперниками, зрештою, й вирішальний гол забив відтіснивши свого візаві. Намагався Горбач загострювати ситуацію біля воріт господарів й з допомогою індивідуальних проходів. Як на мене, заслужив на добру оцінку. Загалом, «Зорі» слід віддати належне за згуртованість, максимальну мотивацію, котрі стали вагомими аргументами для оформлення перемоги в Ісландії.

– Проте в наступному турі в поєдинку з «Маккабі» (Тель-Авів) цього може бути недостатньо. Команда з Ізраїлю краще підготовлена технічно, більш різностороння.

– Але ж і «Зоря» в Ісландії не продемонструвала увесь свій потенціал, зокрема, вміння швидко переходити з оборони в наступ. Зрештою, й у Валерія Кривенцова ще є вдосталь часу, аби здивувати «Маккабі» домашніми заготовками. Єдине в чому не сумніваюся: на кону в Тель-Авіві буде шість очок.

Джерело: Sport.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *