Таблиця коефіцієнтів УЄФА: як результати Шахтаря та Зорі вплинули на позицію України

УЄФА

Другий тур групового етапу єврокубків став найкращим для України цього єврокубкового сезону. Шахтар та Зоря, перемігши відповідно Антверпен та Брейдаблік, підняли нашу країну на 17-е місце у таблиці коефіцієнтів УЄФА. Відставання від 16 позиції скоротилося до 0,275 балів.

У рейтинг країни у другому турі групового етапу єврокубків Зоря та Шахтар сумарно принесли 0,8 бала. Чотири очки, зароблені командами, ділимо на п’ять клубів, які стартували від України у єврокубках. Зазначимо, що Зоря приносить країні очки вже три тижні поспіль: у кваліфікації Ліги Європи лугачани обіграли Славію, у першому турі групового раунду Ліги конференцій зіграли внічию з Гентом, тепер перемогли Брейдбалік.

Шахтар уперше у цьому євросезоні заробив очки для країни на полі.

Таким чином у кваліфікації єврокубків на чотирьох наші клуби заробили 2.7 бали. 1,2 бали приніс Україні Шахтар: 0,8 бала – за пряме потрапляння до групи Ліги чемпіонів, 0,4 – за виграш у Антверпена. 0,8 бала принесла Зоря – перемога над Славівею у кваліфікації, нічия з Гентом та перемога над Брейдабліком на основній стадії. 0,3 бали отримав Дніпро за нічиї з Панатінаїкосом, Славією та Спартаком. По 0,2 бали – Динамо та Ворскла – за виграші у Аріса та Дили.

Як ми вже писали вище, Україна за підсумками європейського тижня обійшла Ізраїль та скоротила відставання від Норвегії. Щоправда, від Чехії, яка посідає 15 місце, що дає право виставити п’ять клубів у європейських кубкових турнірах, Україна відстає вже на 1,15 бала. Знову зменшився наш відрив від Греції.

Відзначаємо і виступ Бельгії, клуби якої принесли країни 6 балів цього сезону. До Туреччини, яка набрала 8,25 бала, звичайно, далеко, але результат заслуговує на повагу.

ТАБЛИЦЯ КОЕФІЦІЄНТІВ УЄФА СЕЗОНУ-2023/2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *