Шахтар – Порту: слова Патріка ван Леувена після матчу

Головний тренер «Шахтаря» Патрік ван Леувен прокоментував поразку від «Порту» (1:3) у матчі 1-го туру Ліги чемпіонів:

«Вибір арени у Гамбурзі? Ви бачили повний стадіон, тому це було хороше рішення Шахтаря грати тут. Багато глядачів були зацікавлені у грі міжнародного рівня. Я задоволений локацією та фанатами.

Наскільки важким був шлях до Гамбурга? Як і будь-яка інша наша поїздка до тренувального центру за кордоном. Перетин кордону, там слід чекати, потрібно пройти паспортний контроль. Це зайняло деякий час до того, як ми дісталися аеропорту, щоб полетіти в Гамбург. Зрештою, різниця в часових поясах. Подорож зайняла 8–9 годин, а нормальним є переліт у 2–3 годині.

Помилки команди? Я думаю, що є різниця як у досвіді, але завжди є шанси. Якби ми не робили помилок. Ні, я не кажу, що ми не пропустили б. Однак ми залишалися б довше у грі, це могло б надати більше віри футболістам. Ми зробили дуже хороший гол, зрівняли рахунок, але суперник забив ще раз занадто швидко.

Ситуація із травмованими? Гадаю, Лемкін потягнув м’яз. Ми чекаємо на результати обстеження. Я поки що не можу сказати більше. Запитайте мене завтра, і я дам відповідь. Тобто, у межах 24 годин. Матвієнко повернеться швидше. А Бондарю знадобиться трохи більше часу.

Чому Бондаренко та Криськів залишалися на лаві? Останніми тижнями потрібно було приймати рішення, це пов’язано з тим, що деякі гравці брали участь у матчах збірних. Треба було визначити склад, який дасть якнайбільше енергії у цій серії матчів. Деякі гравці були в основі у більшості матчів, але не вийшли з перших хвилин сьогодні.

Гра Сікана? Почав він добре, використав свою швидкість. Під час другого голу він помилився, думаючи, що може перевести гру на інший фланг, але це було неправильне рішення. Я думаю, що не було потреби змінювати його в перерві. Ми дали йому шанс виправитися у другому таймі, хотілося б, щоб він продемонстрував свою швидкість».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *