Сергій Ковалець пояснив, чому Динамо не змогло пройти Бешикташ

Сергій Ковалець

Український тренер Сергій Ковалець прокоментував поразку «Динамо» за сумою двох матчів від «Бешикташа» (2:4) у плей-офф кваліфікації Ліги конференцій.

– Перед двобоєм з «Бешикташем» ви прогнозували перемогу «Динамо». Що не вийшло у підопічних Луческу?

Звісно, розумів, що фаворитом буде турецька команда. Непростий суперник, а тут ще й спад рівня футболу в Україні, тягар війни, важкі переїзди…

Але вірив у рідну команду, і перший матч дав хороші емоції та підстави думати, що ми можемо пройти турецьку команду. Хороша гра, але пропущений у кінцівці третій м’яч (за рахунку 2:2) багато говорить про командні дії у захисті.

– Оборону «біло-синіх» останнім часом не критикує хіба що ледачий. Згодні з цим?

Не можу погодитись, коли говорять, що у «Динамо» погані захисники, що проблема в них. В оборонних діях, у відборі м’яча повинні брати участь всі, починаючи від нападника.

Захист не спрацює, якщо середина поля не виконає свою функцію. Шапаренко, Буяльський, Сидорчук, – скільки у них було відборів м’яча?

Тому б в першу чергу звертав увагу саме на командні дії захисту. Якщо згадати команду Лобановського, то Шевченко був першим гравцем, який вступав у відбір, направляв атаку суперника в прогнозовану сторону, очікувану партнерами. Такий підхід давав результат, «Динамо» якісно діяло в захисті навіть у протистояннях з топкомандами.

– Лінія захисту «Динамо» дуже змінилась за останній час. Можливо, проблема також і в цьому?

Зміни були не тільки в обороні. Забарний, Миколенко, Циганков – пішли троє провідних гравців і, звичайно, знайти таким майстрам швидку заміну проблематично не тільки для «Динамо, а й для будь-якого клубу.

Нові командні дії в захисті не напрацьовані, потрібен час та плідна робота на тренуваннях, – сказав Сергій Ковалець в коментарі Footboom.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *