Бешикташ – Динамо: слова Мірчі Луческу перед матчем

Бешикташ - Динамо

Наставник київського Динамо Мірча Луческу відповів на запитання журналістів напередодні гри з Бешикташем.

– Містере, ми раді вас знову бачити тут, у Стамбулі. Ви чудово знаєте, яка атмосфера завжди панує на трибунах цього стадіону. Як налаштовуватимете гравців до гри за такої атмосфери?

– Вболівальники «Бешикташу» чудові, неймовірні. Атмосфера тут завжди фантастична. Вони не лише женуть вперед свою команду, а і чинять тиск на суперників. Вони роблять свій внесок в успіхи команди.

Мабуть, треба показати нашим гравцям, що сталося під час матчу «Бешикташу» з «Лейпцигом», коли один гравець залишив поле через те, що не міг продовжити грати за такого галасу на трибунах. У нас багато молодих гравців, які не грали на цьому рівні, у таких умовах. Останні два роки ми грали за порожніх трибун, тому я би не хотів аби така атмосфера стала для них сюрпризом та вплинула на їх дії у завтрашній грі.

– Дозвольте привітати Вас у Туреччині! Після першого матчу Ви відзначили, що у складі Вашої команди переважно вихованці академії. Чи є це перевагою для Ваших суперників? Як Ваша команда готова до матчу-відповіді?

Ми добре готові до завтрашнього поєдинку. Ми продемонстрували хорошу гру в першому матчі при тому, що «Бешикташ» – сильний, хороший клуб. Вони провели якісні трансфери, створили сильну європейську команду, яка складена не лише з турецьких виконавців. Повторюся, ми добре виглядали у першому матчі і програли лише через кілька окремих епізодів, пропустивши після пенальті, кутового і контратаки. У той самий час ми створювали хороші моменти аби забити більше, тож результат міг бути іншим. Упевнений, що моя команда добре готова до завтрашньої гри.

Звісно, я розумію, що атмосфера, тиск трибун може сильно вплинути на гру наших гравців. Найважчими для нас будуть перші 15 хвилин. Але я вірю, що мої гравці завтра проведуть хороший матч проти сильного суперника.

– Ви дуже добре знаєтесь на турецькому футболі. Хто для Вас є фаворитом у турецькій Суперлізі?

– Турецька ліга зараз стала одним із дуже важливих, найсильніших європейських чемпіонатів. Ще коли я тут працював, турецька ліга входила до топ-шістки в Європі. Зараз сюди запрошують досвідчених, сильних гравців із топ-чемпіонатів. І це збільшує значимість чемпіонату, його якість, притягує велику кількість уболівальників на трибуни, телебачення.

Але я також вважаю, що в Туреччині мають більше робити задля національної збірної країни, адже чотири провідні клуби мають дуже невелику кількість турецьких гравців. Збірна Туреччини має бути завжди представлена у фінальних частинах великих турнірів. Але важко створити сильну збірну за таких умов. Я маю право так говорити, адже я працював тут протягом шести років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *