Динамо – Бешикташ: слова Мірчі Луческу перед матчем

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу компліментарно висловився про турецьких фанатів напередодні матчу проти «Бешикташа».

– Які у вас очікування від гри з нечужим для вас клубом? Для вас цей матч буде особливим?

Я провів тут два незабутніх роки. Перший сезон був чудовим, все, що ми робили, викликало захоплення. Ми виграли чемпіонат, обіграли наших головних конкурентів за золото зі Стамбулу і дома, і на виїзді. Це була річниця століття клубу. Ми завершили чемпіонат на першому місці з великим відривом. На честь цього було влаштоване грандіозне святкування.

Але другий рік роботи став повним розчаруванням. Ми лідирували у чемпіонаті з відривом у десять очок, і багато оглядачів говорили, що чемпіонат вже по суті завершено, він вже нецікавий, і треба з цим щось вдіяти. З наступного туру хтось справді взявся за справу, аби це змінити.

Ми програли з рахунком 0:3, завершуючи гру з шістьма польовими гравцями. Подібне траплялося й надалі, і, врешті-решт, ми програли боротьбу за чемпіонство, відставши у підсумку на два очки від чемпіона. Це було повне розчарування для всіх нас. Тобто перший рік був чудовим, а другий ні.

Що мене ще тісно пов’язує з «Бешикташем», це те, що я пожертвував частину моєї зарплатні на будівництво нової арени. Таким чином я посприяв відродженню цього стадіону. У мене залишились зв’язки та хороші спогади, пов’язані не тільки з «Бешикташем», а і з «Галатасараєм».

Можу також стверджувати, що турецькі вболівальники – особливі. Під час подорожей до Стамбулу та інших турецьких міст вони підходять та тиснуть мені руку. У якийсь життєвий момент ти згадуєш лише позитивні моменти, а все інше забувається.

Також наголошуючи на особливості турецьких уболівальників, можу згадати епізод, коли вони в матчі з німецьким «Лейпцигом» своїм свистом буквально змусили гравця гостей залишити поле – той просто не витримав цього галасу.

Кажучи про це, я хочу, щоб наші вболівальники завтра перекрикували місцевих фанатів. Знаю, що буде близько тисячі фанатів «Бешикташа», тож хочеться, щоб наша підтримка була гучнішою.

– Як ви дивитеся на те, що на стадіоні буде багато вболівальників «Рапіда»?

– Я для цього й сказав про турецьких фанатів, тому що батьки з дітьми, які вимушено виїхали з України до Румунії, не зможуть перекрикувати гостьовий сектор. І я чекаю допомоги від організованих фанатів «Рапіда» у цьому плані, які могли би перекрикувати турецьких фанатів.

Хочу, щоб уболівальники «Рапіда» поводилися як фанати клубу, що грає на європейській арені, адже вірю, що їхній клуб у найближчому майбутньому гратиме в єврокубках, – сказав Луческу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *