Ювентус офіційно виключено з єврокубків: подробиці гучного скандалу

Ювентус

У п’ятницю, 28 липня, Ювентус був виключений УЄФА з розіграшу Ліги конференцій у сезоні 2023/24 через фінансові махінації.

Про це інформує офіційний сайт УЄФА.

Повідомляється, що Спілка європейських футбольних асоціацій також оштрафувала туринський клуб на 20 мільйонів євро. 10 млн євро з цієї суми будуть умовними і залишаться такими тільки в тому випадку, якщо річна фінансова звітність клубу за 2023, 2024 і 2025 роки не буде нести в собі фінансових порушень.

Нагадаємо, що минулої зими керівництво Ювентуса подало у відставку через продаж і купівлю гравців за штучно завищеними цінами.

Також повідомляється, що керівництво Ювентуса не стане звертатися до CAS, щоб оскаржити рішення УЄФА.

Ювентус зі смиренням ухвалив рішення УЄФА виключити туринський клуб із розіграшу Ліги конференцій у сезоні 2023/24. Як заявив президент Ювентуса Джанлука Ферреро, клуб не подаватиме апеляцію в CAS. Також “бьянконері” не стануть оскаржувати свій штраф.

З відмовою від апеляції ми хочемо остаточно закрити це питання. Ми вважаємо за краще покласти край періоду невизначеності. У новому сезоні Ювентус зосередиться на чемпіонаті та Кубку Італії“, – зазначив Ферреро.

Місце Ювентуса в Лізі конференцій зайняла Фіорентина, яка за підсумками минулого розіграшу Серії А посіла 8 місце в турнірній таблиці.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *