Шахтар – РБ Лейпциг: слова Йовічевіча перед матчем Ліги чемпіонів

Ігор Йовічевіч

Головний тренер «Шахтаря» Ігор Йовічевіч розповів про настрій команди перед матчем з «Лейпцигом» у Лізі чемпіонів.

– У нас будується команда, і запас для гарного проєкту є. Це надихає і дає дух, що в кожній грі та з будь-яким суперником ми можемо перемогти. Я вже неодноразово говорив, що перший матч із «Лейпцигом» став переломним для нашої команди. Це був перший матч єврокубка, й ми не знали, наскільки є гарними, супротивник також цього не знав. З кожною грою ми додавали у впевненості, маневрах, ресурсах, системі, стиль гри завжди зберігався. Наш дух ми спробуємо продемонструвати і в завтрашньому матчі, щоб зробити з неможливого можливе.

Я не люблю виділяти прогрес когось одного, для мене прогресувала вся команда. Ви – журналісти та вболівальники – на емоціях можете визначити, хто прогресує більше, а хто – менше. Хтось утілює свою майстерність у голах, хтось – у грі з м’ячем, хтось – у гольових передачах. Захисники мають свою роль – зупинити атаку супротивника, півзахисники повинні задавати темп і ритм грі, а хтось робить різницю в атаці, аби через голи відбивалося, що команда може домогтися результату. Якщо ти граєш на колектив, то він завжди допоможе тобі вистрілити. Сьогодні Мудрик, завтра – Судаков, потім – Зубков, однак ми – одна команда, у якій б’ються всі разом.

– Чи готова ваша команда грати першим номером у матчі-відповіді з «Лейпцигом»?

– Не завжди виграє той, хто діє першим номером. Команда перемагає, якщо відповідає чотирьом сегментам футболу й домінує всі 95 хвилин. Не можна виграти протягом 15 хвилин – ти маєш дотримуватися плану і вірити в перемогу до самого кінця. Якщо ми хочемо виходити до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, то завтра нам потрібна лише перемога, а «Лейпциг» улаштує й нічия. Іноді такий розклад для суперника – психологічний тиск, адже не кожен може грати на нічию. Один гол може зробити для нас результат і може поставити на кін усе і через енергію та ва-банк змінити гру.

Ви бачите, проти кого ми граємо. Нкунку та Вернер коштують по 100 мільйонів, і для нас було б смертельно дати їм простір. Ми повинні бути на м’ячі, що й призвело до того, що ми думаємо про вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Треба не відступати від свого стилю, однак слід бути розумними і читати моменти, коли треба м’яч притримати. Тільки якщо ти зможеш прочитати гру, зможеш перемогти.

– У вас у команді багато молодих і талановитих гравців.

– Для успіху нам і потрібні такі особистості. Усі виклики мотивують нас ставати краще й виходити на поле. Це перший досвід, і ми намагаємось бути сильними духом, скористатися своїми талантами. Насамперед ми граємо для України і за неї. У кожній грі ми показуємо, що можемо грати. Раніше ніхто в нас не вірив, і тому я хочу зробити все неможливе можливим,– прокоментував Йовічевіч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *