Університятя – Зоря: слова Патріка ван Леувена напередноні матчу

Патрік ван Леувен

Головний тренер «Зорі» Патрік ван Леувен поділився очікуваннями від матчу-відповіді з командою «Університатя» Крайова

– Наш суперник чемпіонат в своїй країні розпочав, а ми ще ні. Тому ми зараз концентруємося на майбутньому поєдинку. У нашому складі все добре, всі футболісти тренувалися в повному обсязі, ми готові до другого матчу.

– Яка, на Вашу думку, буде гра вашої команди, та що можна чекати від суперника?
– У нас була така ж підготовка, як і на минулий матч. Команда показує себе так, як я би і хотів. Для нас це друга офіційна гра. Готувалися дуже серйозно. Хлопці гарно працюють на тренуваннях та на всіх матчах, які ми грали. Тому все у нас буде гарно.

– Можливо, ви щось змінили у грі через те, що в «Університаті» змінився тренер?
– Це абсолютно природньо для футболу, коли змінюється тренер у команді. Для нас це нічого не змінює. Новий тренер для їхньої команди може щось змінити, але не багато для нас, я так думаю.

– Ви вважаєте, що гра набере іншого характеру через зміну тренера?
– З тактичної точки зору це буде зовсім інша гра, тому що це другий матч. Ми вважаємося лідерами, адже отримали перемогу у першому поєдинку. Ми налаштовані зберегти нашу перевагу та пройти далі. Ми для цього готуємося, тренуємося кожного дня. Звичайно, ця гра буде мати інший характер. Ми готові до цього.

– Чи зможе мінімальна перевага допомогти Вам кваліфікуватися у наступний тур?
– Завтра кожен: від гравця до персоналу клубу буде робити все можливе, щоб команда пройшла далі, ми впевнені у своїх силах.

– Здивовані зміною тренера у суперника?
– Честно кажучі, ні. Бо я трохи знайомий з румунським футболом, а для них така практика – це нормально. Але таке практикується не тільки в румунському, але й у світовому футболі в цілому.

Іноді власники клубів вважають, що швидкими змінами вони можуть внести корективи до настрою команди або психологічного стану. Це їхнє рішення, але я, як тренер, з повагою ставлюся до наставника, який працював раніше. Це радикальний вчинок на старті сезону, але це право власника клубу, – сказав Ван Леувен.

Матч відбудеться 11 серпня, початок о 20:30 за Києвом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *