Офіційно: УЄФА затвердив революційне нововведення в Лізі чемпіонів з сезону-2022/2023

У сезоні-2022/2023 на матчах групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА офіційно почне діяти напівавтоматична система визначення офсайду. Перший раз система буде застосована на матчі Суперкубка УЄФА-2022.

Про впровадження напівавтоматичної системи визначення офсайду повідомив офіційний сайт УЄФА.

УЄФА в постійному пошуку нових технологічних рішень, спрямованих на підвищення якості гри і допомогу суддям. Напівавтоматична система визначення офсайду – інноваційна технологія, яка дозволить бригадам VAR швидше і точніше визначати положення “поза грою”, а це сприяє підтримці ритму гри і послідовності прийнятих рішень.

Система готова до використання в офіційних матчах і застосування на кожному стадіоні Ліги чемпіонів“, – наводить слова голови суддівського комітету УЄФА Роберто Розетті офіційний сайт УЄФА.

Відзначається, що нова система буде працювати завдяки спеціальним камерам, здатним відстежувати 29 точок тіла кожного гравця. Всього з 2020 року було проведено 188 тестів, включаючи всі матчі Ліги чемпіонів минулого сезону, плей-офф жіночої Ліги чемпіонів, вирішальні матчі інших клубних турнірів і фінальну стадію жіночого Євро-2022.

Раніше повідомлялось, що УЄФА вперше в історії вирішив використовувати систему відеоассистента рефері (VAR), починаючи з третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів.

Нагадаємо, в матчі за Суперкубок УЄФА-2022 зійдуться іспанський “Реал” (переможець Ліги чемпіонів) і німецький “Айнтрахт” (переможець Ліги Європи). Гра пройде 10 серпня в Гельсінкі. Початок поєдинку о 22:00 за київським часом.

Груповий етап Ліги чемпіонів стартує 6 вересня. Україну в основному раунді ЛЧ буде представляти “Шахтар”. Також до групового етапу головного клубного турніру Європи має шанс пробитися “Динамо” Київ, якщо здолає “Штурм” в 3-му раунді та переможця пари “Бенфіка” – “Мітьюлланд” в плей-оф кваліфікації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *