Аньєр-Вільнев – Спортінг: огляд матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів (Відео)

Так сталося, що це вже була друга зустріч «ACCS Футзал» та «Спортінга» у сезоні 2021/2022 р. р. До цього стежки команд перетинались в Основному раунді Ліги чемпіонів, і перемогу з рахунком 4:3 здобув «Спортінг». Тобто, теоретично у чемпіона Франції з’явилась нагода взяти реванш. Але навряд чи «Спортінг», який не хотів просто так віддавати титул чинного переможця Ліги чемпіонів, міг би на це погодитися.

«ACCS Футзал» (Франція) – «Спортінг» (Португалія) – 2:6

Голи: Лютен (18), Гальмім (28) – Естебан (5), Томаш Пасу (11), Мерлім (12, 30), Кавінато (25), Кардинал (33 – з 6-метрового)

Повний матч дивіться на MEGOGO.

Безумовно, однією з головних інтриг цього півфіналу була поява Рікардіньйо. Легендарний португалець, як відомо, свого часу грав за «Бенфіку», тому для нього, звичайно, гра проти «левів» була принциповою. Але цей поєдинок проти «Спортінга» зірковий «Чарівник» розпочав не у стартовій четвірці, а з виходу вже по ходу зустрічі.

Те, що «Спортінг» не збирався давати французам право на реванш, стало зрозуміло на початку гри. Вже на 190й секунді гри Кавінато цілком реально міг відкривати рахунок, але його удару забракло влучності. Тим не менш, після цього «Спортінг» продовжував шукати ключі до воріт Кареки.

Двічі ворота «ACCS Футзал» рятувала стійка після ударів Кардинала та того ж таки Кавінато. А на 5-й хвилині підопічні Нуно Діаша таки забили. Був розіграний аут, і Ерік Мендоса наніс дальній удар по воротах Кареки. М’яч по дорозі зачепив Естебана, і саме від нього м’яч таки влетів у «рамку». Так «Спортінг» відкрив рахунок, на що «ACCS Футзал» почав відповідати виходами Н’Галя у якості п’ятого польового гравця. І після цього підопічним Серхіо Мульйора на деякий час вдалося перевести гру ближче до воріт Гітти, а також створити кілька моментів. Зокрема, непогану нагоду мав Болінья, який, мабуть, проявляв найбільшу активність у складі своєї команди. Але все-таки було видно, що стартове хвилювання та відносно швидкий пропущений гол далися взнаки, і у чемпіонів Франції виходило далеко не все. До того ж, після екватору першого тайму «Спортінг» довів свою перевагу до 3:0.

Спочатку на 11-й хвилині португальці забили нестандартний для футзалу гол: Томаш Пасу після розіграшу ауту отримав ідеальний пас на голову та пробив по воротах Кареки – 2:0. А за хвилину нагадав про себе Зікі Те. Отримавши пас із глибини, «стовп» «Спортінга» практично миттєво віддав пас з-під Рікардіньйо на Мерліма, який змусив Кареку капітулювати втретє.

Тим не менш, варто віддати належне «ACCS Футзал». Французька команда продовжувала шукати своє щастя біля воріт Гітти, використовуючи Н’Галя в якості п’ятого польового гравця. Щоправда, був ризик отримати гол у порожні ворота, і тоді питання інтриги у матчі було би вирішено десь на 75 %. Однак, з інтригою французам допоміг «Спортінг», а точніше – Пані Варела, який на 18-й хвилині отримав пряму червону картку за фол проти Боліньї.

На реалізацію більшості чемпіонам Франції знадобилося сім секунд – саме стільки часу підопічним Серхіо Мульйора вистачило для того, щоб розіграти штрафний та доставити м’яч до Лютена, який «розмочив» Гітту. Цей забитий гол мав додати інтриги гри, і, перш за все, допомогти гравцям «ACCS Футзал» у психологічному плані. І це, вочевидь, подіяло, оскільки незадовго до перерви французи мали ще два моменти, проте цього разу Гітта не пропускав.

Після того, як стартував другий тайм, «ACCS Футзал» знову почав шукати щастя у грі з зайвим гравцем. Більше того – було видно, що французька команда призвичаїлася до гри «Спортінга» та стала грати більш впевнено. Також неможливо не відзначити, що на старті другої 20-хвилинки у португальського клубу іноді виникали проблеми з переходом від оборони до атаки, а також з точністю передач.

І якби Рікардіньйо та партнери змогли цим скористатися та скоротити відставання до мінімуму, то психологічна перевага та кураж цілком реально могли би допомогти чемпіонам Франції створити багато проблем підопічним Нуно Діаша. Однак, на 25-й хвилині Н’Галя помилився при прийомі м’яча, чим скористався Зікі Те, який пішов у відрив та видав пас на Кавінато, якому залишалося не схибити – 4:2. І гравцям «ACCS Футзал» довелося все починати спочатку.

Тим не менш, на 28-й хвилині французам знову вдалося скоротити своє відставання до двох м’ячів. Рікардіньйо та Н’Галя вивели на ударну позицію Гальміма, а той фактично «розстріляв» Гітту з кількох метрів. Це було зайвим підтвердженням того, що «ACCS Футзал», незважаючи на пропущений гол, у другому таймі виглядав більш впевнено, ніж у більшій частині першої 20-хвилинки.

Однак, у середині другого тайму «Спортінгу» знову вдалося поновити перевагу в три м’ячі завдяки Мерліму, який розхитав Болінью та пробив під Карекою. А незабаром французька команда привезла собі нові проблеми. Помилка біля своїх воріт призвела до напруги у штрафному майданчику та фолу Мухуддіна проти Кардинала, за що капітан французів отримав жовту картку та пенальті на свої ворота. Сам постраждалий і реалізував цей 6-метровий.

Так рахунок став 6:2 на користь «Спортінга», який поставив перед своїми опонентами дуже складне завдання – відіграти чотири голи. Завдання ускладнювалося тим, що після шостого пропущеного голу гра у Рікардіньйо та компанії розладналася, а португальська команда вже могла дозволити собі грати за рахунком. Можливо, цим можна пояснити те, що Паулета після класної передачі Естебана влучив у стійку, хоча перед ним були вже порожні ворота.

Тим не менш, «ACCS Футзал» цілком реально міг залишити за собою останнє слово у цій грі, але Н’Галя не зміг «пробити» Бернарду Пасу, який замінив Гітту на останній хвилині матчу. Молодий голкіпер «Спортінга» зміг на останніх секундах двічі врятувати свої ворота і зберіг рахунок таким, яким він був до цього – 6:2 на користь лісабонських «левів», клас яких все-таки виявився вищим, ніж у чемпіона Франції.

Джерело: 5×5.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *