Шість голів на дві команди: огляд матчу Наполі – Барселона (Відео)

Колосального рівня тиск чинили трибуни стадіону в Неаполі на футболістів гостей, що можна було відзначити вже за їх першим дотиком до м’яча. Наполі ще й підтискав пресингом, змусивши “блаугранас” відійти в глибину оборони, але у Барселони при цьому знайшлися сили на ривок у відповідь у контратаку. Вже на восьмій хвилині господарі невдало подали кутовий, після чого Адама пролетів через центральну лінію і на завершення зіграв на Альбу під неробочу ногу на правий фланг штрафного майданчика. Захисники та воротар чекали спроби перекласти під удар, але опонент зіграв хитріше, закрутивши під ближню штангу.

Примітно, що каталонці в грайливій манері змінювали темп своїх атак під час переходів із низького блоку в різкі випади, а вже за п’ять хвилин пружина випрямилася знову. Ферран технічно залишив довгий винос від тер Штегена на чужій половині для Френкі де Йонга, а партнер потім на виконання вклав м’яч у праву дев’ятку з далекої дистанції. Проте, Наполі намагався не відпускати опонентів, а на 21 хвилині Осімхен у зіткненні з голкіпером на лівому фланзі штрафного майданчика заробив пенальті.

Інсіньє один гол відіграв, але його команда не підхопила атакуючий порив, через що була змушена відійти на свою половину під тиск суперників. Час першого тайму для Барси, що залишився, проходило в спокійній манері, але вже під саму перерву їй вдалося вичавити максимум зі стандартного положення біля чужих воріт. Альба зрештою записав на свій рахунок гольову передачу на Піці з лівого флангу, а Жерар із двох дотиків пробив у дальній кут.

Реалізація у каталонців зашкалювала і жодний вихід Політано на заміну після перерви цьому не міг завадити. Барселона була просто хороша в атаці, а вже на 59-й хвилині Обамеянг у дотик із центру штрафного майданчика завершив пас Адами з правого флангу, розстрілявши тим самим ближню дев’ятку. Коли рахунок став уже 1:4, то Наполі, зрозуміло, отримував значно більше простору, а кінцівку матчу Барса зовсім не догравала місцями.

В результаті, пресинг від Спаллетті таки спрацював, а Політано, після помилки Ніко на лівому фланзі штрафного майданчика, вразив чужі ворота. Глобально це на ситуацію не побажало, але для Хаві їжі для роздумів точно підкинуло.

Повну версію матчу дивіться тут

Таким чином на стадії 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА від цієї пари команд зіграє каталонська Барселона.

Наполі – Барселона 2:4 (перший матч – 1:1)
Голи: Інсіньє, 23 (пен.), Політано, 87 – Альба, 8, де Йонг, 13, Піке, 45, Обамеянг, 59

Наполі: Мерет – Ді Лоренцо, Кулібалі, Ррахмані, Руї – Руїс (Гулам, 76), Демме (Політано, 46) – Ельмас, З’єлінський (Мертенс, 73), Інсіньє (Петанья, 81) – Осімхен (Унас, 74).

Барселона: тер Штеген – Дест, Піке, Араухо, Альба – Ф. де Йонг, Бускетс (Гаві, 62), Педрі (Ніко, 76) – Траоре (Дембелі, 75), Обамеянг (Л. де Йонг, 75), Ферран

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *