Шахтар дізнається суперника в кваліфікації Ліги чемпіонів: коли і де жеребкування

Донецький Шахтар у минулому сезоні української Прем’єр-ліги зумів дістатися тільки до другої сходинки турнірної таблиці, тому в новому розіграші єврокубків буде змушений змінити колишню для нього прописку на груповому етапі на місце в третьому кваліфікаційному раунді.

Офіційна церемонія визначення пар на даному етапі змагань відбудеться 19 липня о 13:00 за київським часом в штаб-квартирі УЄФА, розташованій у швейцарському місті Ньон.

На даному етапі команди будуть перебувати в двох різних секціях: Шляху чемпіонів (10 команд) і Шляхи представників ліг (8 команд). Шахтар, як віце-чемпіон нашої країни, відноситься до другої категорії команд.

До вже присутніх колективів на даному етапі: Славія, Рейнджерс (обидва – Шлях чемпіонів), Шахтар, Бенфіка, Монако, Генк, Спартак Москва (всі – Шлях представників ліг), приєднаються найбільш успішні колективи з Другого раунду кваліфікації у відповідних категоріях.

Потім, учасників порівну поділять на сіяних і несіяних відповідно до їх становищем в клубному рейтингу.

Клуби з однієї асоціації на цій стадії не можуть грати один проти одного. Про будь-які інші обмеження буде оголошено вже під час церемонії жеребкування.

Перед жеребкуванням кулі з іменами сіяних команд / пар помістять в одну чашу, а кулі з несіяними командами / парами – в іншу. З кожної чаші дістануть по одній кулі, помістять в порожню чашу посередині і перемешают. Команда / пара, назва якої дістануть з центральної чаші першої, проведе перший матч вдома.

Самі поєдинки відбудуться 3/4 і 10 серпня відповідно.

У разі нічиєї за підсумками двох зіграних матчів, передбачено проведення серії післяматчевих пенальті.

– Переможці продовжать боротьбу за місця на груповому етапі в раунді плей-офф Ліги чемпіонів УЄФА.

– Ті, хто програв команди з Шляху представників ліг потраплять до групового етапу Ліги Європи УЄФА.

– Ті, хто програв команди з Шляху чемпіонів потраплять в раунд плей-офф Ліги Європи УЄФА.

– Переможці протистоянь в раунді плей-офф потім отримають право грати на груповому етапі Ліги Європи, а ті, хто програв команди зіграють на груповому етапі Ліги конференцій УЄФА.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *