Президент УЄФА зробив заяву щодо відсторонення російських футбольних клубів і збірної

УЄФА

Президент УЄФА Александер Чеферін заявив, що російські футбольні клуби та національні збірні Росії будуть під баном УЄФА до кінця військових дій в Україні.

Росію буде відсторонено від футбольних змагань під егідою УЄФА до кінця війни”, – наголосив Чеферін.

“Розрив договору з “Газпромом”? Це просто потрібно було зробити як свого роду символічний акт. Навряд чи ми можемо показувати рекламу цієї компанії на стадіонах, коли матчі дивляться сотні мільйонів людей. Прикро, що це так, але ми мали це зробити. При цьому ті, хто все ще купує газ у цієї компанії, найбільше кричать із цього приводу“.

У лютому минулого року ФІФА та УЄФА не допустили всі російські збірні та клуби до участі у змаганнях під егідою організацій через повномасштабне військове вторгнення Росії на територію України. Також ФІФА та УЄФА не призначали офіційних осіб із країни-агресора на міжнародні матчі.

Також в УЄФА заявили, що кримські клуби не мають права виступати у турнірах під егідою російського футбольного союзу. Тимчасово окупованому півострову Криму європейські функціонери встановили статус «особливої зони» у 2014 році.

При цьому окупанти видали ФК “Рубін” Ялта, а також ПФК “Севастополь” атестати для участі у другій лізі Росії. Також в росії очікують проходження заявок від ще двох кримських команд – “Таврії” та “Океану”.

Рано вранці 24 лютого росія здійснила ракетний обстріл та авіабомбардування більшості українських міст, а потім розпочала повномасштабне військове вторгнення. Війна проти росії триває вже 572-й день.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *