Переможець єврокубка близький до підписання зірки Шахтаря

Тете

Бразилець Тете та турецький «Галатасарай» погодили умови переходу, але є певні затримки щодо розірвання контракту з «Шахтарем» в односторонньому порядку.

За інформацією турецького журналіста Деніза Бірічіка, «жовто-червоні» зустрічалися з Тете, який нещодавно покинув донецький клуб, і в цих зустрічах все розвивається позитивно.

Нагадаємо, останні півтора роки Тете провів не в «Шахтарі». Користуючись правилом ФІФА про можливість призупинення контракту з українськими клубами після початку повномасштабної війни, гравець спочатку вирушив в «Ліон», а потім в «Лестер». За ці команди 23-річний футболіст зіграв 44 гри, в яких відмітився 9 голами та 10 асистами.

Додамо, що “Галатасарай” є однією з двох команд, яка виграла Кубок УЄФА без жодної поразки протягом турніру, а також першою командою, яка виграла цей турнір після того, як посіла третє місце в групі в груповому раунді Ліги Чемпіонів. У фіналі Кубка УЄФА сезону 1999/2000 років “Галатасарай” обіграв лондонський “Арсенал” у серії пенальті з рахунком 4:1 і став першим в історії турецьким клубом, який виграв єврокубок.

“Галатасараю” також належить світовий рекорд з найдовшої переможної серії в домашніх матчах — з 13 травня 2001 року по 8 грудня 2002 року команда виграла 24 матчі поспіль на своєму полі. У січні 2001 року “Галатасарай” очолював рейтинг «Найкращий футбольний клуб світу».

“Галатасарай” є чинним чемпіоном Суперліги. Це один із найуспішніших футбольних клубів Туреччини, 23-разовий чемпіон країни, 18-разовий володар Кубка Туреччини, 16-разовий володар Суперкубка Туреччини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *