“Тут високі швидкості”: Кучерявий – про шотландський футбол

Український півзахисник «Сент-Джонстона» Максим Кучерявий, який на правах оренди грає за третьоліговий «Фалкірк» поділився думками про особливості шотландського футболу.

Український форвард Микола Кухаревич теж грає та регулярно забиває в Шотландії, в «Гіберніані» з вищої ліги. Спілкуєтесь з ним?

– Так, спілкуємось час від часу. Я бачив небагато матчів з його участю. В грі проти мого «Сент-Джонстона» він себе непогано проявив, забив гол, але «Гіберніан» тоді програв нам.

В цілому, він проявляє себе дуже добре, враховуючи специфіку шотландського чемпіонату. Миколі в поточному сезоні трохи не пощастило з травмою. Але за той час, що він отримує в «Гіберніані», він показує дуже хороший футбол.

– Як можете охарактеризувати специфіку шотландського футболу?

– Тут дуже високі швидкості. Боротьби більше, ніж в інших чемпіонатах, судді дають боротися на полі. Загалом, шотландський футбол приблизно такий, яким його всі уявляють – силовий та швидкісний. Може, за винятком «Селтіка» та «Рейнджерс», які грають в більш комбінаційний футбол.

– Ви виходили в складі «Сент-Джонстона» в матчі проти «Селтіка». Складно було грати проти чемпіона Шотландії?

– Це найсильніша команда в Шотландії в поточному сезоні. Ми грали майже без м’яча, але при цьому я комфортно почувався на полі. Всі виконували свою роботу.

«Сент-Джонстон» грав досить непогано і втратив нічию на останніх хвилинах. Після того матчу я відчув, що можу добре грати на такому високому рівні, – сказав Кучерявий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *